Καλαμάτα – Μάνη στους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές με αυτοκίνητο

Καλαμάτα – Μάνη στους κορυφαίους  προορισμούς για διακοπές με αυτοκίνητο

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates

Στους πιο δημοφιλείς προορισμούς road trip είναι η Πελοπόννησος και σε πρόσφατη έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates η Μεσσηνία ανήκει στους 45 προορισμούς για διακοπές με αυτοκίνητο με κόστος διανυκτέρευσης έως 100 ευρώ.

Όπως τονίζεται, οι προ-κρατήσεις για αυτοτελείς κατοικίες, εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σε οδικούς προορισμούς για διακοπές με κόστος διανυκτέρευσης έως 100 ευρώ, βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για το φετινό καλοκαίρι.

Καλαμάτα, Ναύπλιο και Μάνη στους «top» οδικούς προορισμούς

Τα περίφημα «road trips» στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας παρουσιάζουν άνθηση λόγω του κόστους μετακίνησης και ιδιαίτερα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Οι δε ταξιδιώτες επιλέγουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών από την κατοικία τους

Συγκεκριμένα, στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με νέα έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, οι προ-κρατήσεις για το μήνα Ιούλιο αγγίζουν το 96% και το 97% για τον Αύγουστο.

Η «άγρια» φύση στη Μάνη, τόσο στη Λακωνική όσο και τη Μεσσηνιακή, αποτελεί διαχρονικό οδικό προορισμό, τόσο για εγχώριους όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες.

Το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες έχουν αναδείξει τα τελευταία 3-4 χρόνια τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα προορισμό τόσο για τριήμερα όσο και για καλοκαιρινές διακοπές. Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής την Καλαμάτα είναι πολλές τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών. Η δε Καλαμάτα τον Ιούλιο διαθέτει 786 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης από 698 τον Μάιο.

Οικονομικές διακοπές

Το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτει τις οικοσυσκευές που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτελεί βασικό παράγοντα για όσους έχουν περιορισμένο «budget».

Παράλληλα, η δυνατότητα που δίνεται ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή του ακινήτου να φιλοξενηθούν τέσσερα ή και περισσότερα άτομα σε μια κατοικία, βάσει της δυναμικής της, αποτελεί «λύση» τόσο για οικογένειες όσο και για νέα ζευγάρια και παρέες.

Τα παραπάνω καταγράφονται και στην έρευνα της AirDNA, όπου τονίζεται το χάσμα μεταξύ της αύξησης της προσφοράς και της ζήτησης για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Συγκεκριμένα, η αύξηση της ζήτησης από το 2019 είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερη από την αύξηση της προσφοράς την ίδια περίοδο.

Ενδεικτικά στην έρευνα του Πανελλαδικού Δίκτυο E-Real Estates αναφέρονται περιοχές και της Πελοποννήσου και κόστος διαμονής για δύο ενήλικες και δύο παιδιά.

Για πέντε διανυκτερεύσεις τον Ιούλιο καταγράφονται οι εξής τιμές σε περιοχές της Μεσσηνίας:

-Κορώνη, σπίτι ή διαμέρισμα 50 τ.μ., 300 ευρώ

-Κορώνη, 60 τ.μ. 353 ευρώ

-Καλαμάτα, 34 τ.μ. 340 ευρώ

-Μεσσήνη 50 τ.μ. 368 ευρώ

-Άγιος Ανδρέας Μεσσηνίας, 65 τ.μ. 426 ευρώ

Επίσης για πέντε διανυκτερεύσεις τον Αύγουστο καταγράφονται οι εξής τιμές σε Μεσσηνία:

-Καλαμάτα 68 τ.μ. σπίτι ή διαμέρισμα, 331 ευρώ

-Κυπαρισσία 40 τ.μ. 414 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη