Καταγγελία για τις συνθήκες εργασίας και τα εργατικά ατυχήματα

Καταγγελία για τις συνθήκες  εργασίας και τα εργατικά ατυχήματα

Στα εργοτάξια της ΤΕΜΕΣ σε Ρωμανού και Γιάλοβα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας προχώρησε σε καταγγελία για τις συνθήκες εργασίας συναδέλφων τους στα εργοτάξια της ΤΕΜΕΣ. Σε αυτή αναφέρονται και τα εξής: “Τις τελευταίες μέρες το σωματείο μας έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες από συναδέλφους οικοδόμους που δουλεύουν στα εργοτάξια της ΤΕΜΕΣ, στου Ρωμανού και στη Γιάλοβα.

Οι συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι τους έχει καταβάλει η κούραση από τα εξοντωτικά-απάνθρωπα ωράρια που τους επιβάλλουν οι εργολάβοι με την ανοχή της εταιρείας. Καταπατώντας μάλιστα κάθε νομοθεσία για το χρόνο εργασίας, ακόμα και Σάββατα – Κυριακές.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα εν μέσω των άκρως επικίνδυνων συνθηκών για την υγεία των εργαζομένων, του παρατεταμένου καύσωνα. Οι συνάδελφοι καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα…

Αδιάψευστος μάρτυρας της απαράδεκτης κατάστασης τα 2 εργατικά ατυχήματα τις τρεις τελευταίες μέρες, αλλά και μια αδιαθεσία συναδέλφου, προφανώς από ένταση της εργασίας σε συνθήκες καύσωνα. Το ένα ατύχημα μάλιστα σίγουρα «κουκουλώθηκε» και δε δηλώθηκε.

Ο συνάδελφος που τραυματίστηκε και έπρεπε να κάνει ακτινογραφία, αφού δε βρέθηκε άλλος τρόπος στην περιοχή, τελικά οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς να δηλωθεί ο τόπος του τραυματισμού”.

φωτογραφία αρχείου