“Με παρελθόν” κλοπών οι δράστες που εμβόλισαν το περιπολικό

“Με παρελθόν” κλοπών οι δράστες που εμβόλισαν το περιπολικό

Άλλες τρεις κλοπές είχαν διαπράξει ο 25χρονος Ρομά και οι τρεις συνεργοί του που στο Βρωμονέρι Γαργαλιάνων εμβόλισαν προχθές το μεσημέρι αυτοκίνητο της Αστυνομίας, προκειμένου να ξεφύγουν της σύλληψης έπειτα από απόπειρα κλοπής.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια περιπολίας είδαν ένα άτομο να προσπαθεί να διαρρήξει αυτοκίνητο λουομένου. Του φώναξαν, αλλά αυτό τράπηκε σε φυγή, επιβιβάσθηκε σε αυτοκίνητο και διέφυγε με άλλα τρία άτομα, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν, αλλά δε σταμάτησαν και στήθηκε μπλόκο στο δρόμο. Ακόμα και τότε, όμως, οι δράστες δε σταμάτησαν και έπεσαν πάνω σε συμβατικό όχημα της Αστυνομίας, εμβολίζοντάς το και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Οι δράστες μετά εγκατέλειψαν το όχημα και εξαφανίσθηκαν.

Άλλες τρεις κλοπές
Ύστερα από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα άτομα είχαν διαπράξει άλλες τρεις κλοπές σε οχήματα, αφαιρώντας, μεταξύ άλλων, χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και κρατικές πινακίδες.

Ειδικότερα, το βράδυ 25 προς 26 Ιουνίου στο Καρτερόλι του Δήμου Μεσσήνης αφαίρεσαν τις κρατικές πινακίδες από σταθμευμένο αυτοκίνητο, τις οποίες στη συνέχεια τοποθέτησαν στο όχημα που χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια για τη διάπραξη κλοπών.

Στις 4 Ιουλίου, στην παραλία Βρωμονερίου, παραβίασαν παράθυρο σταθμευμένου τροχόσπιτου που ανήκε σε Ιταλό και αφαίρεσαν 1.000 ευρώ, μια φωτογραφική μηχανή, κάρτες τραπέζης και προσωπικά έγγραφα.

Τέλος, στις 16 Ιουλίου, στην παραλία Ρωμανού στην Πύλο, παραβίασαν παράθυρο αυτοκινήτου λουομένου και αφαίρεσαν ένα σακίδιο που περίεχε διάφορα γυναικεία ρούχα, προσωπικά αντικείμενα και απροσδιόριστο χρηματικό ποσό. Επίσης, αφαίρεσαν ένα δερμάτινο αντρικό πορτοφόλι με 150 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων ατόμων για εγκληματική οργάνωση και κλοπή.

Της Βίκυς Βετουλάκη