Μεσσήνη: Προχωρούν οι διαδικασίες δημιουργίας δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Μεσσήνη: Προχωρούν οι διαδικασίες δημιουργίας δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Για μία ακόμα χρονιά με πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και τη στήριξη του ΣΑΜ και του Δήμου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε το Penny Marathon.

Πρόκειται για τη δράση η οποία στοχεύει να περάσει το μήνυμα της αγάπης για τα ζώα, τη φύση και τον πολιτισμό μέσα από τον αθλητισμό και δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση, καθώς και τους εθελοντές που καθημερινά φροντίζουν για τα αδέσποτα. Εξέφρασε δε στη συνέχεια την πεποίθηση πως η φιλοζωία είναι πολιτισμός, σημειώνοντας πως πρέπει να εξαλειφθεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων στο δρόμο, πράξη που δημιουργεί και αυξάνει τον αριθμό των αδέσποτων ζώων. Επίσης, ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων που προωθείται από κοινού από τους Δήμους Μεσσήνης και Καλαμάτας, έργο που θα ενισχύσει την προστασία των ζώων και θα περιορίσει την εξάπλωσή τους.