Μεσσηνία: Έβαζε φωτιές γιατί του άρεσε η κινητοποίηση των πυροσβεστών

Μεσσηνία: Έβαζε φωτιές γιατί του άρεσε  η κινητοποίηση των πυροσβεστών

Γνώριμος στις Αρχές ο 30χρονος «Νέρωνας»

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ξανά στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ο 30χρονος που συνελήφθη στο Χαρακοπιό, προκειμένου να απολογηθεί, αφού την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Τον ήξεραν χρόνια
Ο 30χρονος ήταν γνωστός στα στελέχη του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, αφού είχε ταυτοποιηθεί και ομολογήσει στο παρελθόν άλλες φωτιές που είχε ο ίδιος είχε προκαλέσει, όμως ακόμα αυτές οι υποθέσεις δεν έχουν εκδικαστεί.

Οι δύο τελευταίες, όμως, φωτιές, σε Χρυσοκελλαριά και Υάμεια, αποδείχθηκαν μοιραίες για το δράστη, αφού τα στελέχη του Ανακριτικού κινήθηκαν αστραπιαία, προκειμένου να μην παρέλθει το Αυτόφωρο και έτσι τον συνέλαβαν.

Μεγάλη υπόθεση
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή είναι από τις μεγαλύτερες εξιχνιασμένες τέτοιου είδους των τελευταίων ετών, αφού ο δράστης έχει στο «ενεργητικό» του φωτιές που έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα, με μεγαλύτερες εκείνες στο Τσαπί, που είχε κάψει 2.500 στρέμματα, καθώς και στο Βασιλίτσι, με 5.500 στρέμματα. Μάλιστα, εξαιτίας της τελευταίας είχαν καταστραφεί πάνω από 20 σπίτια.

Έβαζε φωτιές για να βλέπει
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο 30χρονος, που ομολόγησε πολλές από τις πράξεις του, είπε ότι έβαζε φωτιές γιατί του άρεσε να βλέπει την κινητοποίηση των πυροσβεστών, τόσο από εδάφους όσο και από αέρος.

Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις που ο δράστης συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς που ο ίδιος είχε προκαλέσει, είτε με εμπρηστικούς μηχανισμούς είτε απλά με αναπτήρα, ενώ συνήθιζε ακόμα να βάζει σε δύο σημεία, για να δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Πλέον ο δράστης, που κατηγορείται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, θα περάσει την πόρτα των Δικαστηρίων και θα αποφασιστεί η προσωρινή του κράτηση ή όχι.
Π.Μπ.