Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Τον Αύγουστο το 15ο Τακτικό Συνέδριό της στην Costa Navarino

Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Τον Αύγουστο το 15ο Τακτικό Συνέδριό της στην Costa Navarino

H Μεσσηνιακή Αμφικτυονία πραγματοποιεί το 15ο Τακτικό της Συνέδριο και την Γενική της Συνέλευση με τροποποίηση και εκσυχρονισμό του Καταστατικού της, στις 5 Αυγούστου 2023 στην Αίθουσα «Orion» του Συνεδριακού Κέντρου της COSTA NAVARINΟ. Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο «ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ», με στόχο τη σύσφιξη των δεσμών των απανταχού της γης Μεσσηνίων. 

Ομιλήτρια του  πρώτου μέρους του Συνεδρίου είναι η Μεσσήνια κ. Annie Koutrakis, Ομοσπονδιακός Βουλευτής Καναδά και Υφυπουργός Μεταφορών, με θέμα: «Η Γέφυρα Μεταξύ Μεσσηνίας, Ελλάδας και Καναδά: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Τιμώμενο πρόσωπο του συνεδρίου είναι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ο οποίος στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής με θέμα «Το Μεγάλο Εθνικό Κεφάλαιο της Ομογένειας»

Επίσης θα απονεμηθούν τιμητικές Πλακέτες στους Δημάρχους των αδελφών πόλεων σε εκπροσώπους των δημάρχων Mr.  Michael Coxon της Πόλης West Torrens της  Αδελαΐδας, και Mr. Sokhary Chau της Πόλης Lowell της Μασαχουσέτης με τις οποίες έχει αδελφοποιηθεί η πόλη της Καλαμάτας, δεδομένου ότι στους καταστατικούς σκοπούς της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας συμπεριλαμβάνονται και οι αδελφοποιήσεις πόλεων.