Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει τον Δ. Πτωχό σε συνθήκες καύσωνα

Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει τον Δ. Πτωχό σε συνθήκες καύσωνα

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τον Δ. Πτωχό στη Μεσσήνη

Οι πρώτες οργανωτικές κατευθύνσεις για τον προεκλογικό αγώνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με υποψήφιο τον Δημήτρη Πτωχό δόθηκαν χθες σε μεγάλη σύσκεψη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών της Περιφέρειας, της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος και των προέδρων των ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ).

Εκεί οριστικοποιήθηκε, παρότι ακόμα και χθες μαίνονταν πυρκαγιές στην περιοχή της Κορινθίας, να διεξαχθεί, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού αύριο το απόγευμα στις 7.00 στο Δημαρχείο Μεσσήνης, πόλη από την οποία κατάγεται.

Σύσκεψη
Η σύσκεψη χθες το μεσημέρι συγκλήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και γενικό διευθυντή της Ν.Δ., Γιάννη Σμυρλή, ενώ συμμετείχαν ακόμα τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, Παύλος Μαρινάκης (κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.), Θανάσης Νέζης (σύμβουλος πρωθυπουργού) και Στέλιος Κονταδάκης (γραμματέας Οργανωτικού Ν.Δ.).

Στη σύσκεψη, εκτός από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές και των πέντε νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι πρόεδροι των πέντε ΔΕΕΠ.

Το «παρών» έδωσαν όλοι, πλην του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βλάσης απέφυγε κατά κάποιον τρόπο την πρώτη αυτή συνάντηση, ενημερώνοντας πως δεν μπορεί να συμμετέχει, διότι απουσιάζει σε ταξίδι. Η κίνησή του αυτή εντείνει τη φημολογία για έντονη δυσαρέσκειά του για όσα συνέβησαν πριν από την επιλογή του Δημήτρη Πτωχού ως υποψήφιου περιφερειάρχη, ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντός του αναφέρουν πως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι χρησιμοποιήθηκε από το κόμμα.

Το «παρών», έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης, έδωσε στη συνάντηση και ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος με ανοικτή επιστολή του, πριν από την επίσημη ανακοίνωση του κ. Πτωχού, είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Νίκα.

Κοινές Πελοποννησιακές εμφανίσεις
Από την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Π. Νίκας προϊδέασε για τους μύδρους που εξαπέλυσε τη Δευτέρα στη συνέντευξη που έδωσε, είχε αποφασισθεί κεντρικά από το κόμμα ότι δε θα υπάρξει καμία απάντηση σε κανένα επίπεδο, ό,τι κι αν πει, και πως τα μηνύματα θα δοθούν με πολλές κοινές εμφανίσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το νέο υποψήφιο Δημήτρη Πτωχό σε όλη την Πελοπόννησο.

Μάλιστα, αυτό είχε αποφασισθεί να ξεκινήσει από τη Μεσσηνία, όπως είναι φυσικό, και είχε αρχίσει τις προηγούμενες ημέρες να συζητείται η πιθανότητα πραγματοποίησης εκδήλωσης την Παρασκευή. Αυτό, όμως, μέχρι και την Τετάρτη παρέμεινε ως ιδέα σε «καφενεία και πλατείες», καθώς οι εξελίξεις με τις πυρκαγιές δε θα επέτρεπαν «φιέστες» και ειδικά όταν τόσο μεγάλες καταστροφές αφορούν μέρος της Πελοποννήσου (όπως οι φωτιές στην Κορινθία).

Μάλιστα, είχε εκφρασθεί η άποψη από στελέχη του κόμματος ότι θα ήταν τραγικό, στρατηγικό και επικοινωνιακό, λάθος, όταν έχεις τέτοιες καταστροφές, να ζητήσεις, π.χ., από τους βουλευτές της Κορινθίας να εγκαταλείψουν την περιοχή τους για να συμμετέχουν σε πανηγυρική εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του κ. Πτωχού.

Παρά ταύτα, χθες το μεσημέρι, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, αποφασίσθηκε τελικά η εκδήλωση παρουσίασης να γίνει αύριο το απόγευμα στη γενέτειρα του Δημήτρη Πτωχού, στη Μεσσήνη.

Της Βίκυς Βετουλάκη