Ο Προκόπης Παυλόπουλος ομιλητής στους Γαργαλιάνους

Ο Προκόπης Παυλόπουλος  ομιλητής στους Γαργαλιάνους

-Την Κυριακή επετειακή εκδήλωση για το Μακεδονομάχο Καπετάν Τέλλο Άγρα

Ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, είναι ομιλητής στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώνεται την Κυριακή στους Γαργαλιάνους, προς τιμήν του γόνου των Γαργαλιάνων, ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, Σαράντου Αγαπηνού, που είναι ευρύτερα γνωστός με το πολεμικό του ψευδώνυμο Τέλλος Άγρας. Σημειώνεται πως ο κ. Παυλόπουλος, όντας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις 28 Μαΐου 2018 ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, όπου λάμπρυνε με την παρουσία του την παντριφυλιακή εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος!

Το δε πρόγραμμα της επετειακής εκδήλωσης την Κυριακή στους Γαργαλιάνους έχει ως εξής:
8:15 μ.μ.: Παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλεως, της Φιλαρμονικής, του λαβάρου του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, των Χορευτικών Τμημάτων του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του Α.Ο. «Τέλλος Άγρας» στο χώρο του Ανδριάντα του Ήρωα.

8:25 μ.μ.: Πέρας της προσέλευσης των προσκεκλημένων στο Δημαρχείο.

8:30 μ.μ.: Αναχώρηση προσκεκλημένων προς το χώρο της τελετής.

8:35 μ.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος.

9:00 μ.μ.: Παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Φιλαρμονικής, του Λαβάρου του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων και των Χορευτικών Τμημάτων των Συλλόγων. Μετάβαση των προσκεκλημένων στο χώρο της κεντρικής πλατείας.

9:15 μ.μ.: Χαιρετισμοί.

9:30 μ.μ.: Ομιλία με θέμα «Ο αυθεντικός πατριωτισμός του Μακεδονομάχου Καπετάν Άγρα». Ομιλητής: κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσει παράσταση παραδοσιακών χορών από τα Χορευτικά Τμήματα των Συλλόγων.