Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ» στην Κέρκυρα

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων  Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ» στην Κέρκυρα

Με την παρούσα επιστολή περιγράφεται η στοχοθεσία της 4ήμερης εκδρομής από 19-22 Ιουνίου 2023 των Πολιτικών Συνταξιούχων και αναφέρονται οι τυχόν προεκτάσεις που μπορούν να αναδειχθούν με την καλή διάθεση της ομάδας, μιας και οι εκδρομές αυτού του τύπου έχουν ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα:

Δευτέρα στις 7.00 το πρωί ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση αναχώρησης στο Μέγαρο Χορού. Η αγωνία μαζί με τη χαρά των εκδρομέων ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους. Όλοι περίμεναν να δουν τους συνοδοιπόρους τους, των επόμενων τεσσάρων ημερών.

Αφού έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι και διαπιστώθηκε ότι όλοι οι συμμετέχοντες ήταν παρόντες, ξεκίνησε το ταξίδι προς την Κέρκυρα, το όμορφο νησί των Φαιάκων.

Η εκδρομή εξελίχθηκε υπέροχα ακολουθώντας το σχεδιασμένο πρόγραμμα. Παράλληλα υπήρχε ενημέρωση και ξενάγηση για ό,τι συναντούσαν οι εκδρομείς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον υπεύθυνο του πρακτορείου Διονύση που έκανε και χρέη ξεναγού. Μια από τις επιλεγμένες στάσεις ήταν στη γέφυρα «Χαριλάου Τρικούπη» που συνδέει Ρίο-Αντίρριο. Εδώ έγινε και επίσκεψη στο Μουσείο κατασκευής της Γέφυρας.

Τα χιλιόμετρα περνούσαν ώσπου κάποια στιγμή από την Ηγουμενίτσα έγινε η μετάβαση με φέρι μποτ στην Κέρκυρα. Μετά έγινε η άφιξη στο υπέροχο ξενοδοχείο “ARITI” λίγο έξω από την πόλη, στην περιοχή Κανόνι, η τακτοποίηση στα δωμάτια και η ξεκούραση εν όψει της βραδινής επίσκεψης στην πόλη.

Τη δεύτερη μέρα μετά το πρωινό έγινε ξενάγηση από επαγγελματία ξεναγό πρώτα στην περιοχή Κανόνι και στη συνέχεια στο Μον Ρεπό και στα αξιοθέατα της πόλης. Αφήνοντας την ξεναγό η ομάδα συνέχισε το οδοιπορικό γνωριμίας της νότιας Κέρκυρας. Περνώντας από Μπενίτσες και Λευκίμμη έγινε η άφιξη στο Μεσόγγι για μεσημεριανό φαγητό, με δυνατότητα μπάνιου. Μετά, περνώντας από τον Κάβο, επιστροφή των εκδρομέων στο ξενοδοχείο για ολιγόωρη ξεκούραση. Το βραδινό προέβλεπε βραδινή επίσκεψη στην πόλη, στο ιστορικό κέντρο, τον Άγιο Σπυρίδωνα, την πλατεία Σπιανάδα και πλατεία Λιστόν.

Την τρίτη μέρα, μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, έλαβε χώρα η περιήγηση στο βόρειο τμήμα του νησιού. Περνώντας πρώτα από το εργοστάσιο του παραδοσιακού Κουμ-Κουάτ, έπειτα από από Δασιά, Ύψος, σειρά είχε η όμορφη Κασσιόπη για χαλάρωμα στην παραλία της πίνοντας καφεδάκι. Στη συνέχεια, ύστερα από σύντομη στάση στο Σιδάρι, σειρά είχε η πανέμορφη Παλαιοκαστρίτσα για μπάνιο, μεσημεριανό φαγητό και προαιρετική επίσκεψη στο βυζαντινό ομώνυμο Μοναστήρι. Αφού ολοκληρώθηκε η περιήγηση στο βόρειο μέρος του νησιού, έγινε η επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση εν όψει της βραδινής επίσκεψης στην πόλη.

Στο πρωινό της τέταρτης μέρας, της μέρας της επιστροφής, αυτό που διακρινόταν στα πρόσωπα της ομάδας ήταν μια περιρρέουσα ευχαρίστηση, συνοδευόμενη από μια στενοχώρια που είχε να κάνει με το γιατί πέρασαν τόσο γρήγορα οι μέρες.

Όμως, το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε. Αφού έγιναν και τα τελευταία ψώνια στην πόλη ήρθε η επιβίβαση στο φέρι μποτ. Τα χιλιόμετρα τώρα έφευγαν γρήγορα. Γρήγορα φάνηκε η Άρτα. Περπάτημα πάνω από το θρυλικό γεφύρι και στάση για μεσημεριανό φαγητό, με θέα τα ήρεμα νερά του ποταμού Αράχθου.

Ο δρόμος της επιστροφής ήταν μονόδρομος, όμως οι αναμνήσεις στο μυαλό των εκδρομέων πολλές και ευχάριστες. Σύντομα πέρασε η ώρα και έγινε η άφιξη στις 10.30 στην Καλαμάτα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να δοθούν ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην ομαλή και ευχάριστη υλοποίηση του προγράμματος της εκδρομής. Αυτοί ήταν τα μέλη του Συλλόγου Γεωργία Κυριακοπούλου, και Νίκος Κατσαούνης, που συμμετείχαν στην εκδρομή και το πρακτορείο «Trigilidas Travel».

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν απευθύνονταν και δημόσια ευχαριστίες στους συμμετέχοντες του Συλλόγου για την ευπρεπή συμπεριφορά, συνεργασία και υπομονή που επέδειξαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της 4ήμερης εκδρομής.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα από τις ομαδικές εκδρομές, πέρα από τις γνωριμίες που αναπτύσσονται, δίνεται η δυνατότητα να σφυρηλατηθεί η υπομονή και η ανεκτικότητά μας, διότι συνυπάρχουμε για αρκετές ώρες με τα άλλα άτομα της ομάδας.

Μαγκλάρα Γεωργία

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

φωτογραφία αρχείου