Οι «Ατρείδες» πάνε… στο Μέγαρο

Οι «Ατρείδες» πάνε… στο Μέγαρο

Το θεατρικό – ποιητικό αναλόγιο με τίτλο «Ατρείδες – Τέταρτη Διάσταση»  θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στις 9.15 το βράδυ, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές του μύθου των Ατρειδών (Αγαμέμνων, Ορέστης, Ηλέκτρα – Χρυσόθεμις και Ιφιγένεια – Κλυταιμνήστρα) σε μια διαφορετική και ποιητική προσέγγιση από το μεγάλο μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της διαφορετικότητας είναι ο στοχασμός των  ίδιων των ηρώων για το μύθο τους και το πεπρωμένο που αυτός ορίζει. Ο μύθος, δηλαδή, σαν πεπρωμένο.

Το θεατρικό Αναλόγιο «Ατρείδες – Τέταρτη Διάσταση» βρίσκεται σε διάλογο με την παράσταση «Ατρείδες  – η Επιστροφή» που παρουσιάστηκε στο Κάστρο Καλαμάτας στις 8 και 9 Ιουλίου. Δεν αποτελεί, όμως, προϋπόθεση να έχει δει κανείς την παράσταση για να παρακολουθήσει το Αναλόγιο.

Μέσα σε καιρούς που οι χειρονομίες εντυπωσιασμού και έλλειψης ουσίας περισσεύουν, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας επιχειρεί να πλησιάσει τον αρχετυπικό και πολυσήμαντο μύθο μέσα από δύο διαφορετικές, αλλά και αλληλοσυμπληρωματικές προσεγγίσεις, με την παράσταση και με το θεατρικό – ποιητικό αναλόγιο.

Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Χρυσάνθη Δούζη, Ιοκάστη – Αγαύη Παπανικολάου, Γιάννης Χαρκοφτάκης και ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ, Γιάννης Μαργαρίτης.

Είσοδος ελεύθερη.