ΠΑΕ Καλαμάτα: Προτάσεις και παρατηρήσεις για την αναδιοργάνωση-ανανέωση της Super League 2

ΠΑΕ Καλαμάτα: Προτάσεις και παρατηρήσεις για την αναδιοργάνωση-ανανέωση της Super League 2

Η ΠΑΕ “ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2019” καταθέτει τις δικές της προτάσεις και παρατηρήσεις για την αναδιοργάνωση-ανανέωση της Super League 2 εν όψει της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ειδικότερα, εν όψει και της αυριανής Γενικής Συνέλευσης των ομάδων της κατηγορίας η οποία θα εγκρίνει τη νέα προκήρυξη, η «μελανόλευκοι» ζητούν:

-Σε περίπτωση επιλογής play offs (άνοδος) οι δεύτερες ομάδες των ΟΣΦΠ-ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που συμμετέχουν στους δύο ομίλους να μην αγωνίζονται εάν έχουν καταταγεί στην πρώτη πεντάδα. Αυτό, διότι δεν προβλέπεται προβιβασμός γι’ αυτές και κατά συνέπεια είναι ενδεχόμενο, εάν τερματίσουν στην πρώτη πεντάδα, αφενός να στερήσουν την δυνατότητα από τον 6ο και 7ο, αφετέρου δε θα υπάρχουν σε αυτά τα play offs δύο εξ’ ορισμού αδιάφορες ομάδες που θα απομειώνουν τον ανταγωνισμό και θα καθορίζουν εν πολλοίς τις τύχες των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Φυσικά, θα συμμετέχουν σε περίπτωση play outs καθώς προβλέπεται αγωνιστικός υποβιβασμός.

-Αύξηση από 14 σε 16 των ομάδων της STOIXIMAN Super League και υποβιβασμός τριών (3) ομάδων (απευθείας και με play out) και αντίστοιχα προβιβασμός τριών (3) ομάδων από την Super League 2 απευθείας ή μέσω play offs από την περίοδο 2024-2025.

-Ενιαία κατηγορία ως Super League 2, δηλαδή κατάργηση των ομίλων, με συνολικά δεκαοχτώ (18) ομάδες από την περίοδο 2024-2025.

-Εναλλακτικός τρόπος βαθμολογίας στα play offs, ο πρώτος με πέντε (5) βαθμούς, ο δεύτερος με τέσσερις (4) βαθμούς, ο τρίτος τρεις (3) βαθμούς, ο τέταρτος δύο (2) βαθμούς και ο πέμπτος ένα (1) βαθμό ώστε να υπάρχει επιβράβευση του πρώτου κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη Διοίκηση και τους οπαδούς ο Β. Μουζάκης
Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε και επισήμως ότι «ο κ. Βασίλης Μουζάκης θα είναι τη νέα αγωνιστική περίοδο ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη Διοίκηση και τους οπαδούς της ομάδας μας.

Είναι επιχειρηματίας και στο παρελθόν επί διοίκησης του αείμνηστου Σταύρου Παπαδόπουλου είχε την ίδια θέση, ενώ επί θητείας Γιώργου Ράλλη, ήταν αντιπρόεδρος στην Μαύρη Θύελλα.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και σύσσωμοι όλοι σαν μια γροθιά να κάνουμε το όνειρο της ανόδου πραγματικότητα!».