Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας ο Γιώργος Λαζαρίδης

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας ο Γιώργος Λαζαρίδης

Την απόφασή του να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας γνωστοποίησε με επιστολή του στο δήμαρχο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Καλαμάτα Τόπος Ζωής», Γιώργος Λαζαρίδης.

Συγκεκριμένα, ο (σ.σ. τέως πλέον) δημοτικός σύμβουλος φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος και στις ερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου, με συνδυασμό που θεωρεί ότι μπορεί να καλύψει και να βελτιώσει τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας, αφού ο συνδυασμός με τον οποίο εκλέχτηκε ολοκλήρωσε την πορεία του.

Επομένως, επειδή θεωρεί, σύμφωνα και με τον αξιακό του κώδικα,  ότι δεν μπορεί να είναι μέλος εκλογικού συνδυασμού, όντας δημοτικός σύμβουλος με άλλη παράταξη, αποφάσισε να παραιτηθεί.  Στη θέση του θα ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος ο επιλαχών του συνδυασμού “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, Ανδρέας Ζαγάκος.

Σύμφωνα, με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα, «όπως είναι γνωστό, η “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, η παράταξη με την οποία είχα την τιμή να εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος, δε θα συμμετάσχει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Το όραμά της, όμως, για ένα Δήμο ανθεκτικό, σύγχρονο, δραστήριο, αναπτυγμένο, φιλικό και προσβάσιμο, παραμένει ζωντανό στο μυαλό όλων μας.

Με στόχο τα όνειρα που έχω για τον τόπο μας να γίνουν πραγματικότητα, έχω αποφασίσει να παραμείνω πολιτικά ενεργός και να αναζητήσω το σχήμα εκείνο που θα με εκφράσει και που πιστεύω ότι εντός του θα μπορέσω να λειτουργήσω δημιουργικά.

Για αυτό το λόγο υπέβαλα την παραίτησή μου από δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, νιώθοντας ότι είναι η ηθικά σωστή πράξη, ώστε να μην είμαι υποψήφιος με μία παράταξη, εκπροσωπώντας μία άλλη. Το να εκπροσωπώ την “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” και τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν, είναι για εμένα ύψιστη πολιτική τιμή και θεωρώ απαραίτητο να παραδώσω τη θέση μου στο επόμενο άξιο μέλος της παράταξης”.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει κι άλλη παραίτηση από τον παραπάνω συνδυασμό για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Α.Π.