Penny Marathon: Αντίστροφη μέτρηση για την κορυφαία φιλοζωική γιορτή της Μεσσηνίας

Penny Marathon: Αντίστροφη μέτρηση για την κορυφαία φιλοζωική γιορτή της Μεσσηνίας

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την καθιερωμένη από το 2012 μεγάλη φιλοζωική γιορτή της Μεσσηνίας, το Penny Marathon, το οποίο διεξάγεται παράλληλα σε διάφορες πόλεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Το ραντεβού έχει δοθεί για την προσεχή Κυριακή, 9 Ιουλίου, το απόγευμα, με επίκεντρο την παραλία της Μπούκας.

Η εκδήλωση συνδυάζει τον αθλητισμό με τη φιλοζωία, με δρομείς, βαδιστές και ποδηλάτες να ενισχύουν το μήνυμα της προστασίας των ζώων.

«Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα των αδέσποτων έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο πρόβλημα και για αυτό το λόγο, με πρωτοπόρο την Αυστραλία και την πόλη του Sydney, ο μαραθώνιος με το φιλοζωικό πνεύμα ταξιδεύει σε πολλές χώρες και πόλεις του κόσμου με σκοπό τη στήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας που έχουν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης στην περιοχή μας.

Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα και περιλαμβάνει διαδρομές για… προπονημένους και μη.

Η απαιτητική διαδρομή των 11.500 μέτρων ξεκινά από το σιδηροδρομικό σταθμό και καταλήγει στη περιοχή των γηπέδων του μπάσκετ στη παραλία της Μπούκας.

Υπάρχει η επιλογή της διαδρομής των 2.500 μέτρων με σημείο έναρξης τις εκβολές του ποταμού Παμίσου και λήξη στην περιοχή των γηπέδων στην παραλία της Μπούκας.

Η διαδρομή ενός χιλιομέτρου στο μικρό άλσος της Μπούκας προσφέρεται για όλους, ενώ, αντίθετα, πρόκληση για λίγους είναι η μεγάλη διαδρομή, με εκκίνηση από Καλαμάτα, για την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συνεννοηθούν εγκαίρως με τους διοργανωτές.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των διαδρομών με ποδήλατο, ενώ ευπρόσδεκτα είναι και τα κατοικίδια.

Μουσική, χορός, πλούσια κεράσματα για όλους και, φυσικά, πνεύμα χαράς, προσφοράς και αλληλεγγύης συμπληρώνουν τη γιορτή του Penny Marathon στην όμορφη παραλία της Μπούκας. Μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, η Μαρία Κουτσιογκούλου θα παρουσιάσει δυναμικό πρόγραμμα ασκήσεων με το βάρος του σώματος (7.00-8.00 μ.μ.), το The Hood_doggie stylez grooming θα προσφέρει καλλωπισμό για τα ζωάκια που θα είναι στην εκδήλωση, ενώ η σεφ Δήμητρα Νίκα, υπεύθυνη του Bean Witched, θα ετοιμάσει πεντανόστιμες vegan συνταγές!

Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές: Κατερίνα Πεζώνη, 6947962410 email: philozoikos.omilos.kalamata@gmail.com ή Κωνσταντίνα Φούκα 6908670384, email: kostanfouk@yahoo.gr.