«Πολύ υψηλός» ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα για τη Μεσσηνία

«Πολύ υψηλός» ο κίνδυνος  εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα για τη Μεσσηνία

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες με την πολιτική προστασία, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης εκδήλωσης πυρκαγιών, η Μεσσηνία βρίσκεται στην κατηγορία «πολύ υψηλού» κινδύνου.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό χάρτη πρόβλεψης κινδύνου, τον οποίο καθημερινά εκδίδει η Πολιτική Προστασία, η Μεσσηνία βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών το Σάββατο.

Δήμος Καλαμάτας
Ανακοίνωση σχετικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών στην περιοχή και την «αυξημένη ετοιμότητα» των υπηρεσιών του, εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), αύριο (σ.σ. σήμερα) Σάββατο 22 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199».
Α.Π.