Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η Μεσσηνία – Ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σε κατάσταση συναγερμού  σήμερα η Μεσσηνία – Ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μεσσηνία, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται σήμερα στην κατηγορία 5 (κατάσταση συναγερμού), σε σχέση με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

«Επί ποδός» ο Δήμος Καλαμάτας
Στο μεταξύ, σε κατάσταση συναγερμού και αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Με εντολή δημάρχου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, όλες οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή. Επίσης, οι δημοτικοί εργάτες πυροπροστασίας και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων παραμένουν σε ετοιμότητα, προκειμένου να δράσουν εφόσον απαιτηθεί, σε συνεργασία με τους χειριστές μηχανημάτων του Δήμου, ιδιώτες και εθελοντές, συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.