Σενάρια για νέα αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια

Σενάρια για νέα αναβολή  των εκλογών στα Επιμελητήρια

Αντίθετοι στη Μεσσηνία

Ζήτημα σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στα επιμελητήρια της χώρας, οι οποίες έπειτα από δύο αναβολές είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στο τέλος του 2023, θέτουν πρόεδροι επιμελητηρίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αφήνονται να… διαρρεύσουν, για τρίτη φορά σχεδιάζεται από την κυβέρνηση – η πρώτη ήταν με πρωτοβουλία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου εν μέσω της πανδημίας – να αναβάλει τις επιμελητηριακές εκλογές.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι φήμες και οι πληροφορίες ότι οσονούπω θα εκδοθεί η σχετική απόφαση για την αναβολή τους. Και οι υπάρχουσες διοικήσεις θα παραμείνουν στη θέση τους για έναν ακόμη χρόνο!

Προχθές, πάντως ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μαζί με άλλους 14 επιμελητηριακούς παράγοντες – εκ των οποίων οι 7 μαζί με τον ίδιο είναι πρόεδροι επιμελητηρίων – εξέδωσαν οξύτατη ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την αναβολή των εκλογών.

Αναβολή

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “πριν από λίγες ημέρες άρχισε να διακινείται η πληροφορία ότι μεθοδεύεται νέα αναβολή, κάτι που είναι πλέον επιβεβαιωμένο. Πρόκειται αναμφίβολα για μία πραξικοπηματική κίνηση, για μία απόφαση που πλήττει την εικόνα του επιμελητηριακού θεσμού, που υπονομεύει τη λειτουργία και την αυτοτέλειά του, καθώς, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τις αποφάσεις για το μέλλον του δεν τις λαμβάνουν τα μέλη της επιμελητηριακής κοινότητας, αλλά καθορίζονται από τις βουλές κυβερνητικών παραγόντων, που προφανώς επιδιώκουν κυβερνητικά οφέλη”.

Και οι “15” επισημαίνουν ακόμη ότι “εάν περάσει η μεθόδευση για αναβολή των εκλογών, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε πολύ χειρότερες καταστάσεις στο μέλλον”.

Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Όπως μάθαμε, οι παραπάνω πληροφορίες… κυκλοφορούν και στους διαδρόμους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, χωρίς, όμως, οι υπεύθυνοι να γνωρίζουν κάτι περισσότερο, ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και για την κίνηση των “15”. Μάλιστα, στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας προχωρούν κανονικά οι εκλογικές διαδικασίες που έχουν οριστεί για τις 7, 8, 9, και 10 Δεκεμβρίου.

Α.Π.