Στην κυκλοφορία ο δρόμος Καλαμάτα – Σπάρτη μέσω Ταϋγέτου

Στην κυκλοφορία ο δρόμος  Καλαμάτα – Σπάρτη μέσω Ταϋγέτου

Ολοκληρώθηκε το προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ σημαντικό έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορούσε στην αποκατάσταση της σοβαρής κατολίσθησης στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, στον Ταΰγετο (μετά την Αρτεμισία), με το δρόμο να παραδίδεται στην κυκλοφορία.

Επίσης, ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια η ασφαλτόστρωση στην περιοχή του Ασπροχώματος για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο του με προϋπολογισμό 3.115.000 ευρώ έργου “μέτρα βελτίωσης της ασφάλειας σε υπεραστικές οδούς της Μεσσηνίας”.

Η σχετική εργολαβία, εκτός από την περιοχή του Ασπροχώματος, προβλέπει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις στο τμήμα από τη γέφυρα του ποταμού Άρι ως τον κόμβο Ασπροχώματος και στη συνέχεια ως τον κόμβο Ζαφείρη, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας.

“Πλέον σχετικές εργασίες θα γίνουν από την Περιφέρεια στην περιοχή Αρφαρών και Αγίου Φλώρου” δήλωσε ο περιφερειάρχης, υπενθυμίζοντας ότι προετοιμάζεται και η δημοπρασία για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο βελτίωσης και συντήρησης της 7ης εθνικής οδού, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία.