Τεράστιες καταστροφές στο Δήμο Μεσσήνης από ελεύθερα βοοειδή

Τεράστιες καταστροφές στο Δήμο Μεσσήνης από ελεύθερα βοοειδή

Ένα σοβαρό θέμα τέθηκε από τον Γιάννη Λάσκαρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και, δυστυχώς, φάνηκε ότι δύσκολα θα βρεθεί λύση.

Ειδικότερα, εδώ και χρόνια σημειώνονται τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες από βοοειδή που κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή των χωριών Μηλιώτη, Άνω και Κάτω Βούταινα, Κεφαλόβρυσο καθώς και Πλατατονόβρυση.

Μάλιστα, για το ίδιο θέμα ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος είπε ότι έχουν καταστραφεί περιουσίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τη Δευτέρα ενημερώθηκε για τρία συμβάντα, ενώ κάλεσε το δήμαρχο να βρεθεί μια λύση.

Τοποθετηθείς ο αντιδήμαρχος που έχει αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, για το συγκεκριμένο αντικείμενο, Τάσος Παπαγεωργίου, παρατήρησε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό πάνω από 4 χρόνια, ενώ ο Δήμος έχει προσπαθήσει να βρει λύση. Μάλιστα, διαγωνισμός για τη σύλληψη των ανεπιτήρητων ζώων, που είχε γίνει πριν 1.5 χρόνο, αρχικά είχε βγει άγονος, ενώ έπειτα υπήρξε εργολάβος που είχε την καλή διάθεση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Όμως, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα και, μεταξύ άλλων, τα συγκεκριμένα ζώα είναι σε άγρια κατάσταση.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε ότι από την πλευρά του έχει κάνει ό,τι επιτάσσει η νομοθεσία, αλλά είναι αδύνατον με τα σημερινά δεδομένα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Πρόσθεσε δε, ότι οι Δήμοι έχουν περιορισμένες δυνατότητες στο συγκεκριμένο ζήτημα και πλέον θα απευθυνθούν αλλού, προκειμένου να δοθεί λύση.
Π.Μπ.