Θα κλείσουν κι άλλα ΕΛΤΑ

Θα κλείσουν κι άλλα ΕΛΤΑ

Το κλείσιμο κι άλλων υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ έρχεται από το φθινόπωρο. Ο νέος υπουργός και μέχρι πρότινος δήμαρχος Τρικκαίων και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε στη Θεσσαλία για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους δημάρχους για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ. Εκεί ανέφερε ότι ο αριθμός των 100 υποκαταστημάτων που κλείνουν ακούγεται υπερβολικός, σημείωσε όμως ότι τα ΕΛΤΑ ανήκουν στο Υπερταμείο ΤΑΙΠΕΔ και γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών τους, μιας και εμφανίζουν πολλά υποκαταστήματα αρκετά ζημιογόνα, ενώ στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Υπερταμείου δεν μπορεί να επέμβει η κυβέρνηση.

«Ζητήσαμε ωστόσο», σημείωσε, «να γίνουν σημειακές διορθώσεις ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου τα ΕΛΤΑ εξυπηρετούν πολίτες που δεν έχουν την επιλογή να πάνε σε κάποιο κοντινό υποκατάστημα που κλείνει. Τα ΕΛΤΑ, πάντως, επιμένουν ότι θα υπάρχει εξυπηρέτηση των πολιτών, ακόμη και αν υπάρχει χιλιομετρική απόσταση».

«Το ανησυχητικό», κατέληξε, «είναι πως επίκειται το Νοέμβρη το κλείσιμο άλλων 46 υποκαταστημάτων με βάση το σχεδιασμό του Υπερταμείου και της διοίκησης των ΕΛΤΑ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης. Πάντως, τα καταστήματα αυτά που κλείνουν έβαζαν τα ΕΛΤΑ μέσα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».

Β.Β.