Θάνατος 57χρονου στην Καλαμάτα από θερμοπληξία

Θάνατος 57χρονου στην Καλαμάτα από θερμοπληξία

Γυναίκα διασωληνώθηκε χθες με συμπτώματα από τις ακραίες θερμοκρασίες

Ένας άντρας, 57 ετών, πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του στην Καλαμάτα την Κυριακή, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν θερμοπληξία, ενώ χθες το πρωί οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας προχώρησαν στη διασωλήνωση μιας γυναίκας, επίσης με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Μόνο την Κυριακή στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», έφτασαν περίπου δέκα άτομα με συμπτώματα θερμοπληξίας, λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που επικράτησαν και στην περιοχή μας. Από αυτά τα περιστατικά, τρία κρίθηκαν ιδιαιτέρως σοβαρά και τα δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται, με την κατάσταση του ενός να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Πολλά περιστατικά

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε σε όλη τη Μεσσηνία και ιδιαίτερα στην Καλαμάτα, από το Σάββατο οδήγησαν αρκετούς, κυρίως ηλικιωμένους, στο νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας. Οι περισσότεροι έφυγαν την ίδια ημέρα με συμβουλές από τους γιατρούς. Το Σάββατο διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κι ο άτυχος 57χρονος, ο οποίος εντοπίσθηκε σε εξωτερικό χώρο χωρίς τις αισθήσεις του. Παρά, όμως, τις προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς την Κυριακή κατέληξε.

Σε άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε χθες το πρωί στο νοσοκομείο μια 75χρονη γυναίκα, τη διασωλήνωση της οποίας έκριναν απαραίτητη οι γιατροί, ενώ η κατάστασή θεωρείται σοβαρή.

Υψηλές θερμοκρασίες

Η Καλαμάτα την Κυριακή, σύμφωνα με το meteo, «κατέκτησε» την 7η και την 8η θέση με τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στα χρονικά στην Ελλάδα. Το νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας σημειώθηκε την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και καταγράφηκε στο Γύθειο με 46.4 ºC. Στην κορύφωση της δεύτερης φάσης του καύσωνα, την Κυριακή, οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές τους 40 °C.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το meteo, 180 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40 ºC, ενώ σε 87 από αυτούς η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 ºC.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στη Μακρακώμη Φθιώτιδας στις 2 Αυγούστου του 2021 με τιμή 46.3 ºC.

Στον πίνακα του meteo εμφανίζεται η Καλαμάτα, που βρέθηκε την Κυριακή στην 7η και την 8η θέση, με 45,1 ºC και 45 ºC.

Της Βίκυς Βετουλάκη