«Θερίζω, αλωνίζω, ζυμώνω» από το Σύλλογο Γυναικών Νερομύλου

«Θερίζω, αλωνίζω, ζυμώνω»  από το Σύλλογο Γυναικών Νερομύλου

Την πολιτιστική εκδήλωση «Θερίζω, αλωνίζω, ζυμώνω» παρακολούθησαν την Κυριακή όσοι βρέθηκαν στην Κοινότητα Νερομύλου, ενώ την παραγωγική  διαδικασία που αποτελούσε καθημερινότητα των κατοίκων κατά τον προηγούμενο αιώνα αναβίωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νερομύλου με τη στήριξη του Δήμου Μεσσήνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη διαδικασία του θερισμού του σιταριού, εναρκτήρια εργασία της συγκομιδής, την οποία ακολουθεί το αλώνισμα και κατόπιν το άλεσμα, προκειμένου να παραχθεί το αλεύρι. Οι δραστήριες γυναίκες του συλλόγου προσέφεραν στους παρισταμένους καλούδια φτιαγμένα από αλεύρι, κουταλίδες, λαλάγγια, ψωμί, και άλλα, και η βραδιά συνεχίστηκε με γλέντι.

«Αυτή η διαδικασία που αποτελούσε καθημερινότητα των προηγούμενων γενιών είναι μέρος της παράδοσής μας και με την αναβίωσή της, μαθαίνουμε στους νέους μας τις παραδόσεις του τόπου μας», τόνισε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, για να προσθέσει πως η Δημοτική Αρχή στηρίζει την παράδοση και τις δράσεις που ενδυναμώνουν την τοπική μας ταυτότητα. Συνεχάρη, επίσης, την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Νερομύλου κα Πουλή για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Στραβόλαιμος, Δημήτρης Γαλιάτσος και Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και αρκετός κόσμος.