«Τίτλοι τέλους» με την αυριανή συνάντηση Νίκα με Μητσοτάκη

«Τίτλοι τέλους» με την αυριανή  συνάντηση Νίκα με Μητσοτάκη

Στο θέμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τη στήριξη της Ν.Δ.

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, όπου και συναντήθηκε με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντή της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Γιάννη Μπρατάκο.

Το θέμα της συνάντησης δεν ήταν άλλο από την επιλογή του κυβερνώντος κόμματος να στηρίξει στην Περιφέρεια, στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου, τον Δημήτρη Πτωχό. Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας επιχείρησε σε επίπεδο ανώτερων στελεχών να διερευνήσει τις προθέσεις της Ν.Δ., εν όψει ανακοίνωσης της υποψηφιότητας περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Θ”, κύκλοι του κόμματος θεωρούν ότι η συνάντηση των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ότι απέδωσε καρπούς, τους οποίους αναμένεται να… κόψουν μετά την επιθυμία του περιφερειάρχη να έχει μία συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε και δεκτή.

Ως μέρα της συνάντησης ορίστηκε η αυριανή, οπότε ενδέχεται να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Σκοπός από την πλευρά της Ν.Δ. είναι να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να εξαλειφθούν τα… διαλυτικά στοιχεία γύρω από την Περιφέρεια, με απώτερο σκοπό, φυσικά, να συνεχίσει για μία 5ετία το κυβερνών κόμμα να είναι κυρίαρχο στην Πελοπόννησο και αυτοδιοικητικά. Κυβερνητικές πηγές σημείωσαν, επίσης, ότι ο κ. Νίκας δεν πρόκειται να θέσει… εαυτόν απέναντι στη Ν.Δ.

Βέβαια, το μεγάλο ερώτημα είναι, μετά το ανέβα – κατέβα του περιφερειάρχη στην Αθήνα, αν ο κ. Νίκας θα προχωρήσει στη συνέντευξη Τύπου και πώς θα δικαιολογήσει το… άδειασμά του όσον αφορά στη νέα του υποψηφιότητα.

Επίσης, αστερίσκος… αβεβαιότητα υπάρχει για τη στάση που θα κρατήσει ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Πάντως, επισήμως το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας αρκέστηκε να αναφέρει ότι ο κ. Νίκας μετέβη στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους. Ειδικότερα αναφέρονται τα εξής: “Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου (σ.σ. χθες) ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Η μετάβαση του περιφερειάρχη στην ελληνική πρωτεύουσα αφορά σε υπηρεσιακούς λόγους”.

Α.Π.