Το υγειονομικό κενό Κορώνης και Αίπειας έφερε στη Βουλή ο Π. Μαντάς

Το υγειονομικό κενό Κορώνης και  Αίπειας έφερε στη Βουλή ο Π. Μαντάς

Το υγειονομικό κενό που εντοπίζεται στην περιοχή της Κορώνης, της Αίπειας, καθώς και της ευρύτερης ανατολικής Πυλίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας που πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την κύρωση δύο ΠΝΠ όσον αφορά στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και του e-ΕΦΚΑ.

«Υπάρχει υγειονομικό κενό στην ανατολική Πυλία – έχουμε την περιοχή της Κορώνης και της Αίπειας, δύο περιοχές απολύτως τουριστικές, στις οποίες δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ», τόνισε ο κ. Μαντάς, σημειώνοντας ότι σχετικά έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς, αλλά και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει δρομολογηθεί μια αποτελεσματική λύση.

Επιπλέον, ο βουλευτής στάθηκε στο μεγάλο χρόνο που απαιτείται προκειμένου ένα ασθενοφόρο να μεταβεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην περιοχή σε περίπτωση που χρειαστεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι προσεγγίζει το χρόνο που χρειάζεται κανείς για να μεταβεί στην Κόρινθο.

«Οι φορείς είναι στα κάγκελα, υπάρχουν απώλειες ανθρώπινων ζωών λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων, το γνωρίζει ο διοικητής του ΕΚΑΒ και είναι σαφές ότι όλοι αναγνωρίζουν το κενό που υπάρχει», τόνισε ο κ. Μαντάς προσθέτοντας ότι πρέπει πάση θυσία να υπάρξουν τόσο έκτακτες όσο και μόνιμες λύσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στη τοπική κοινωνία, χαρακτηρίζοντας το αίτημα των κατοίκων και των επαγγελματιών «δίκαιο», ενώ ζήτησε να δρομολογηθεί και η υλοποίηση του τοπικού Κέντρου Υγείας Αγίου Ανδρέα, το οποίο, αν και έχει εγκριθεί σε διάφορα στάδια, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Όσον αφορά στα κεντρικά ζητήματα του νομοσχεδίου, ο κ. Μαντάς τόνισε ότι «μία από τις βασικότερες δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό ήταν ότι ένας από τους άξονες που θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα θα είναι η Υγεία και το πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα», σημειώνοντας παράλληλα ότι «προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι λύσεις που εισάγονται με αυτό το νομοσχέδιο».

Όμως, όπως σημείωσε ο βουλευτής, «απαιτούνται μελέτες, διαβούλευση και ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος πρέπει να ξεκινήσει από χθες», γι’ αυτό και πρέπει να υπάρξει γρήγορη και αποτελεσματική κινητικότητα, όπως άλλωστε αναμένουν οι πολίτες.