Αλ. Χαρίτσης: “Το επιτελικό κράτος τελείωσε. Σήμερα ζούμε το εγκληματικό κράτος”

Αλ. Χαρίτσης: “Το επιτελικό κράτος τελείωσε. Σήμερα ζούμε το εγκληματικό κράτος”

Θέση για τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στη χώρα γύρω από τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει, παίρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “Η τραγική είδηση για τους δεκάδες νεκρούς στον Έβρο απαιτεί άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών”, ενώ προσθέτει ότι “η απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται μόλις στο 0.5%”.

Ολόκληρη η ανάρτησή του

“Αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά μας είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Η χώρα ολόκληρη φλέγεται, νοσοκομεία κινδυνεύουν, ο δασικός πλούτος καταστρέφεται. Και άνθρωποι πεθαίνουν. Η τραγική είδηση για τους δεκάδες νεκρούς στον Έβρο απαιτεί άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

Η κυβέρνηση -δια του εκπροσώπου της- κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι εργαλειοποιεί τις πυρκαγιές, ενώ τα γνωστά ακροδεξιά δίκτυα επιχειρούν να εμφανίσουν τους νεκρούς μετανάστες ως υπεύθυνους για την καταστροφή. Πρόκειται για κήρυγμα μίσους τη στιγμή μιας κρίσιμης μάχης.

Μάχη που δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έδωσε ποτέ. Η απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται μόλις στο 0.5%, όπως επισημάναμε με κοινοβουλευτική μας ερώτηση πριν από λίγες εβδομάδες. Τα έργα διάνοιξης δασικών δρόμων πυροπροστασίας δεν προκηρύχθηκαν έγκαιρα. Η πυροσβεστική δεν ενισχύθηκε. Το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών έμεινε στα χαρτιά.

Η πολιτική δεν είναι οι επικοινωνιακές φιέστες του κυρίου Μητσοτάκη. Είναι η χάραξη σχεδίου, η οργάνωση και θωράκιση της χώρας, η ουσιαστική αντιμετώπιση της ζωτικής απειλής της κλιματικής αλλαγής.

Το επιτελικό κράτος τελείωσε. Σήμερα ζούμε το εγκληματικό κράτος.”