Αλαγονία: Γιορτή πατάτας με μηνύματα για το περιβάλλον

Αλαγονία: Γιορτή πατάτας  με μηνύματα για το περιβάλλον

Σήμερα στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το πολυετές όραμα των μελών του συλλόγου και κατοίκων να αξιοποιηθεί ο όμορφος χώρος του προαυλίου του Κέντρου Πατατόσπορου Αλαγονίας και να συνδεθεί συμβολικά αυτό το μνημείο της εθνικής, πολιτιστικής και βιομηχανικής κληρονομιάς με τη «Γιορτή της Πατάτας».

Η 36η Γιορτή της Πατάτας διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας, με τη συνεργασία της Κοινότητας Αλαγονίας και την ευγενική υποστήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Καλαμάτας.

Στόχος της φετινής γιορτής είναι όχι μόνο τα ελάχιστα απορρίμματα, όπως πέρυσι, αλλά τα «μηδενικά απορρίμματα». Γι’ αυτό είναι σημαντικό οι επισκέπτες να αποφύγουν να φέρουν εντός του χωριού και του χώρου απορρίμματα που δεν ανακυκλώνονται ή δε διασπώνται.

Το συγκρότημα «Σπονδές» θα συντροφεύσει τους παρευρισκόμενους με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, ενώ θα υλοποιηθούν δράσεις για παιδιά και παζάρι από το Δημοτικό Κατάστημα Ανταλλαγής «Swap Shop» Αλαγονίας και τοπικούς και άλλους φιλικούς παραγωγούς. Η δε λαχειοφόρος που θα διεξαχθεί επιφυλάσσει όμορφα δώρα!