Ανακοίνωση του Περιφερειακού τμήματος Μεσσηνίας & Λακωνίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φυσιοθεραπευτών

Ανακοίνωση του Περιφερειακού τμήματος Μεσσηνίας & Λακωνίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φυσιοθεραπευτών

Με έγγραφο που υπογράφουν η πρόεδρος Βακκά Γραμματική και ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Πεφάνης το Περιφερειακό τμήμα Μεσσηνίας & Λακωνίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φυσιοθεραπευτών διευκρινίζει ότι:

«Ο κ. Αλέξανδρος Αλεξανδρής, ο οποίος παρουσιάζεται ως φυσικοθεραπευτής της Εθνικής Ομάδας Χάντμπωλ των Η.Π.Α., στα άρθρα της κ. Χριστίνας Ελευθεράκη, στην εφημερίδα “Θάρρος News”, στις 26/06/2023 και στις 24/07/2023, δεν ανήκει στο Μητρώο μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κι ως εκ τούτου δεν διαθέτει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Φυσικοθεραπευτή.

Η φυσικοθεραπεία είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα (Ν.3599/2008) και ασκείται αποκλειστικά από πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές, κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων και εισαγωγής τους σε μία από τις πέντε (5) πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας, ή από αντίστοιχη ισότιμη και αναγνωρισμένη Σχολή του εξωτερικού.

Ο Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, είναι απόφοιτος Ι.Ε.Κ. 2ετούς φοίτησης, στο οποίο εγγράφεται χωρίς εξετάσεις. Μπορεί να εργάζεται μόνο υπό την παρουσία κι επίβλεψη πτυχιούχου Φυσικοθεραπευτή, ο οποίος φέρει και την ευθύνη της θεραπείας του ασθενή».