Αρχίζουν σήμερα οι τενιστικές «μάχες» του πανελλήνιου βαθμολογούμενου πρωταθλήματος ανδρών

Αρχίζουν σήμερα οι τενιστικές «μάχες» του πανελλήνιου βαθμολογούμενου πρωταθλήματος ανδρών

Για ένα 5ήμερο η καρδιά του ελληνικού τένις θα χτυπάει στην Καλαμάτα. Το Πανελλαδικό Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα Τένις Ανδρών ξεκινάει σήμερα από τις 9 το πρωί στα γήπεδα της Τέντας και το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί την Κυριακή με την ανάδειξη των πρωταθλητών σε μονό και διπλό.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά τη σημαντική αυτή διοργάνωση προσφέροντας στους φίλους του αθλήματος μοναδικό θέαμα και στα παιδιά της ακαδημίας υψηλές παραστάσεις.

Συνολικά θα αγωνιστούν 27 τενίστες ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Θεοφάνη Κοντόπουλου και Χρήστου Αντωνόπουλου, οι οποίοι κατέκτησαν τους φετινούς πανελλήνιους τίτλους σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο ΟΑΚ θα εκπροσωπηθεί από τους προπονητές-αθλητές του Παναγιώτη Καλογερόπουλο, Νίκο Πουλακίδα και τον Σωτήρη Σκιαδά. Το Πρωτάθλημα τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α., του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Χορηγοί των αγώνων είναι Μαραγκάκης Έργα Πρασίνου Α.Ε. και το Go-Fit.gr της Μαρίας Κελαράκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει συνολικό χρηματικό έπαθλο 2000 ευρώ για τους τενίστες που θα διακριθούν, κάτι που ανεβάζει τον ανταγωνισμό.

Οι υπεύθυνοι του ΟΑΚ και ο πρόεδρος, Γιώργος Μακρής, προσκαλούν το φίλαθλο κοινό της Μεσσηνίας και τους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν τους αγώνες, οι οποίοι θα διεξάγονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις τένις δίπλα στην Τέντα. Η υποστήριξη της διοργάνωσης, όπως τονίζει, είναι και μια έμμεση επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που κάνει ο ΟΑΚ, για να βελτιώσει τις υποδομές και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στις ακαδημίες και στα ενήλικα μέλη του. Ο ίδιος προσθέτει ότι δεν είναι μόνο το αγωνιστικό ενδιαφέρον που κάνει την τρέχουσα και όλες τις μεγάλες πανελλαδικές και περιφερειακές διοργανώσεις που αναλαμβάνει και φέρνει πάντα εις πέρας με επιτυχία ο καλαματιανός Όμιλος, αλλά και τα παράλληλα οφέλη για την πόλη την ευρύτερη περιοχή από τον ερχομό δεκάδων ή και εκατοντάδων αθλητών και συνοδών και μάλιστα σε «νεκρές» τουριστικά περιόδους. Μεταξύ άλλων είχε προηγηθεί τον περασμένο χειμώνα το ενωσιακό παίδων με 200 αγωνιστικές συμμετοχές, στα προηγούμενα πανελλήνια ανδρών είχαν αγωνιστεί 22 και 18 τενίστες αντίστοιχα, ενώ τώρα ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 27 και έπονται το Διασυλλογικό Πελοποννήσου τον Νοέμβριο και στις αρχές του νέου χρόνου το Ενωσιακό 12 και 16 ετών αγοριών και κοριτσιών.

Ο κ. Μακρής ευχαριστεί το Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και όλους τους υποστηρικτές των αγώνων και εν γένει του ΟΑΚ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Go-Fit.gr. και την κα Κελλαράκου για την ενίσχυση της προσπάθειας της αγωνιστικής ομάδας και των πρωταθλητριών του Ομίλου, Μαρίας Καζολέα και Βάσιας Μιχαλοπούλου, όπως και στην εταιρεία Μαραγκάκης Έργα Πρασίνου για την αντικατάσταση της περίφραξης.

Νέος επικεφαλής προπονητής ο Πουλακίδας, εγγραφές στην ακαδημία από 1/9
Αυτή την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου Θα ξεκινήσουν στην έδρα του ΟΑΚ στη Δυτική Παραλία οι εγγραφές για την ακαδημία τένις, η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς. Μεταξύ άλλων στο τεχνικό τιμ προστέθηκε ως επικεφαλής προπονητής ο Νίκος Πουλακίδας, ο οποίος μάλιστα έχει αναδειχθεί ως αθλητής μέσα από τον καλαματιανό Όμιλο. Γεμάτο επιτυχίες ήταν και το 2023 με τις Μαρία Καζολέα και τη Βάσια Μιχαλοπούλου να είναι ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίας τους πανελλαδικά. Αμφότερες κατάφεραν να είναι σε ημιτελικούς, τελικούς και να πάρουν πρωτιές σε πολλά πανελλήνια τουρνουά, ενώ η Καζολέα εκπροσώπησε πριν λίγο καιρό τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και μάλιστα με εξαιρετική παρουσία, καθώς ο προσωπικός της απολογισμός ήταν τρεις νίκες και μια ήττα.