Άρπαξαν πορτοφόλια σε Καλαμάτα και Τριφυλία

Άρπαξαν πορτοφόλια σε Καλαμάτα και Τριφυλία

Το ένα με τραπεζικές κάρτες και το άλλο με 1.500 ευρώ

Μπορεί να βρήκε το χαμένο πορτοφόλι, όμως, όχι μόνο δεν μπήκε στον κόπο να το παραδώσει στην Αστυνομία, αλλά άρπαξε την τραπεζική κάρτα και έκανε ανέπαφες αγορές.

Ο λόγος, για έναν 33χρονο Ρομά, ο οποίος τη Δευτέρα βρήκε ένα πορτοφόλι στην Καλαμάτα. Το πορτοφόλι μπορεί να μην είχε χρήματα, είχε, όμως, μέσα τα προσωπικά έγγραφα του κατόχου και δύο τραπεζικές κάρτες.

Με τη μία από τις δύο κάρτες, ο 33χρονος πήγε σε διάφορα καταστήματα της Καλαμάτας και έκανε ανέπαφες συναλλαγές, συνολικής αξίας 81,40 ευρώ.

Δεν άργησε, ωστόσο, να γίνει αντιληπτή η δράση του και έτσι, λίγη ώρα μετά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τον εντόπισαν στα Αρφαρά, όπου και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του βρέθηκε το πορτοφόλι, με τη μια τραπεζική κάρτα μέσα και όχι αυτή που χρησιμοποίησε για να κάνει τις αγορές.

Στο λεωφορείο
Σε άλλη μια περίπτωση, αυτή τη φορά στην Τριφυλία, ένας 63χρονος από το Καλό Νερό, άρπαξε μέσα σε λεωφορείο το πορτοφόλι ενός 30χρονου, το οποίο μεταξύ άλλων περιείχε και το ποσό των 1.560 ευρώ.

Ο 30χρονος έγκαιρα αντιλήφθηκε ότι δεν είχε το πορτοφόλι του και αστυνομικοί του Τμήματος Τριφυλίας, λίγη ώρα μετά, εντόπισαν τον 63χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ποσό των 1.560 ευρώ, και επιστράφηκε στον κάτοχό του.

Β.Β.