Δ. Πτωχός: Η Πελοπόννησος πρέπει να κάνει ένα άλμα στο μέλλον

Δ. Πτωχός: Η Πελοπόννησος πρέπει  να κάνει ένα άλμα στο μέλλον

Στο προχθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Best έδωσε συνέντευξη ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Ο κ. Πτωχός παρουσίασε την υποψηφιότητά του και το πρόγραμμα του συνδυασμού του. Αναφέρθηκε, επίσης, στην τρέχουσα επικαιρότητα, εκφράζοντας τη θλίψη και τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών όλης της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Δημήτρης Πτωχός, «το όραμά μας είναι πολύ απλό. Θέλουμε το 2028 η Περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι πρότυπο διεθνώς σε όλα τα επίπεδα: σε ανάπτυξη, σε προσέλκυση επενδύσεων, σε απλοποίηση και ψηφιοποίηση υπηρεσιών, σε αξιοποίηση του πολιτιστικού μας αποθέματος, στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, στις υποδομές και κυρίως στην πρόνοια και την αλληλεγγύη». Ακολουθούν σημεία των δηλώσεών του:

-«Υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, υπάρχουν πόροι που μπορούν και πρέπει να διατεθούν σωστά. Πολλές φορές μετράμε τον τρόπο με τον οποίο πετυχαίνει ή όχι η Περιφερειακή Διοίκηση με δύο βασικούς δείκτες. Το πόσα έργα κάνει και πόσα χρήματα απορροφά. Εμείς θα θέλαμε αυτό να γίνει λίγο διαφορετικά: να μη στεκόμαστε στην απορρόφηση των χρημάτων, αλλά κυρίως στην αξιοποίησή τους. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία και συνέργειες μεταξύ διαφορετικών χρηματοδοτικών μέσων και έργων, ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό για την Πελοπόννησο».

-«Ο κ. Νίκας είχα την τιμή να είναι καθηγητής μου. Έχω μια εξαιρετική σχέση μαζί του. Αυτή την περίοδο είναι λίγο πιο τυπική, αλλά πάντα θα τον εκτιμώ και θα τον αγαπώ. Σχετικά με το έργο που έχει κάνει, νομίζω ότι έχει κάνει πολύ θετικά βήματα και πάνω σε αυτό θα χτίσουμε. Δεν ερχόμαστε για να γκρεμίσουμε, ερχόμαστε για να συνθέσουμε, να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον».