Δήμος Δυτικής Μάνης: Έξι θέλουν (μέχρι στιγμής) να κατέβουν για δήμαρχοι

Δήμος Δυτικής Μάνης: Έξι θέλουν (μέχρι στιγμής) να κατέβουν για δήμαρχοι

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την αγωνία για τους υποψηφίους να κορυφώνεται, καθώς με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο είναι δύσκολο κάποιος να «κλείσει» ψηφοδέλτιο.

Από τους Δήμους της Μεσσηνίας που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, αφού οι εν δυνάμει υποψήφιοι δήμαρχοι ανέρχονται σε έξι, είναι αυτός της Δυτικής Μάνης.

Πρόκειται για Δήμο που στους εκλογικούς καταλόγους των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 υπήρχαν 9.778 εγγεγραμμένοι, ενώ τη δεύτερη Κυριακή ψήφισαν 3.994 άτομα, με τη συμμετοχή να φτάνει στο 40.85%. Στις δε εθνικές εκλογές του Ιουνίου οι εγγεγραμμένοι ήταν 9.084, ενώ ψήφισαν 4.288, με τη συμμετοχή να ανέρχεται στο 47.20%.

Ονοματολογία και δυσκολίες
Όπως γράψαμε και στην αρχή, με το νέο εκλογικό νόμο έχουν επέλθει αρκετές αλλαγές και στο Δήμο Δυτικής Μάνης, με τις έδρες πλέον να είναι 19 από 21 που είναι σήμερα, ενώ για να «κατεβάσει» κάποιος συνδυασμό χρειάζεται υποψηφίους τουλάχιστον στις 16 από τις 27 Δημοτικές Κοινότητες.

Όσον αφορά στα ονόματα τώρα, ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας έχει ανακοινώσει ότι δε θα είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου, όμως υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο.

Στις επερχόμενες εκλογές δε θα είναι υποψήφιος ούτε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας, που ήταν υποψήφιος το 2019. 

Πρώτος, πάντως, ανακοίνωσε υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου Δυτικής Μάνης ο Γιώργος Χιουρέας, ένας άνθρωπος που μέχρι σήμερα δεν είχε καμία σχέση με τα αυτοδιοικητικά. 

Ακολουθεί ο πρώην δήμαρχος Αβίας, Δημήτρης Μπασάκος, που είχε συμμετάσχει και στις εκλογές του 2019 ως υποψήφιος δήμαρχος και συνεχίζει ως αντιδήμαρχος. 

Έπειτα είναι ο Αλέξης Ρουτζούνης, που επίσης το 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος και είναι αυτή τη στιγμή δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, όπως και ο Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας που το 2019 είχε θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος και συνεχίζει ως αντιδήμαρχος. 

Υποψήφιος, δε, με τη Λαϊκή Συσπείρωση έχει ανακοινωθεί ο Άρης Κομπότης, που στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Τέλος, όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στα αυτοδιοικητικά ο Διακουμής Κυβέλος, ο οποίος αυτή τη φορά θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο. 

Κάπως έτσι διαμορφώνεται το εκλογικό παζλ μέχρι στιγμής στο Δήμο Δυτικής Μάνης, αλλά, επαναλαμβάνουμε, παραμένει άγνωστο πόσοι θα καταφέρουν να φτάσουν στη γραμμή εκκίνησης της 8ης Οκτωβρίου.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση