Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Επανήλθε και έφερε φωνές η χάραξη του Καλαμάτα –Μεθώνη

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Επανήλθε και έφερε φωνές η χάραξη του Καλαμάτα –Μεθώνη

Πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ξεκίνησε τη συνεδρίασή του την Πέμπτη με πολίτες των οποίων την περιουσία απαλλοτριώνει η χάραξη του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος -Πύλος –Μεθώνη.

Οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν να μάθουν τι γίνεται με τις 11 αλλαγές που το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει στη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου του 2020, τότε που το Σώμα δε γνωμοδότησε θετικά στην ΜΠΕ του δρόμου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος».

Ο πρώτος πολίτης δήλωσε ότι ο δρόμος θα έπρεπε να έχει αρχίσει, ενώ τώρα πληροφορήθηκε ότι θα περάσει μπροστά από κάποια καταστήματα, κάτι που θα αποβεί καταστροφικό.

Άλλος πολίτης σχολίασε ότι το ένα από τα σπίτια που προβλέπεται να απαλλοτριωθεί είναι χτισμένο από το 1828 και δε θα επιτρέψει σε κανέναν να το γκρεμίσει, ενώ ζήτησε επίσης να μάθει τι γίνεται με τις 11 αλλαγές που το Σώμα είχε αποφασίσει.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε ότι οι πολίτες έχουν δίκιο και με τη φωνή τους προστέθηκαν δύο ακόμα σύμμαχοι στην απόφαση που είχε πάρει τότε το Σώμα. Πρόσθεσε δε, ότι αν η απόφαση τότε ήταν ομόφωνη, θα είχε σημαντικότερο και μεγαλύτερο βάρος, ενώ τους κάλεσε να δουν ποιοι από τους συμβούλους δε συμφώνησαν τότε.

Με αυτή την απόφαση, είπε, μπορεί ο ίδιος να μεταβαίνει στους αρμοδίους και να διεκδικεί, ενώ δεσμεύτηκε ότι τον επόμενο μήνα θα μεταβεί στην Αθήνα μαζί με τους πολίτες, προκειμένου από κοινού να διεκδικήσουν τις αλλαγές που είχαν αποφασιστεί.

Σχολιάζοντας από την πλευρά του ο Γιάννης Λάσκαρης την απάντηση του δήμαρχου, ανέφερε ότι διχάζει τον κόσμο, με το δήμαρχο Μεσσήνης να του απαντά ότι υπάρχουν κάποιοι που πετούν τις ασπίδες τους και τρέχουν.

Με τη σειρά του ο Χρήστος Καρύδης μίλησε για την καλή προσβασιμότητα που πρέπει να υπάρχει στο συγκεκριμένο δρόμο και πρόσθεσε ότι για να συμβεί αυτό, σαφέστατα κάποιοι θα θιχτούν, με τον ίδιο να είναι ένας εξ αυτών, ζητώντας «να δοθούν ανταποδοτικά για όλους τους θιγόμενους».

Τοποθετηθείς ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης ξεκίνησε λέγοντας ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, με το δρόμο να τον πληρώνουν κάποιοι άδικα.

Ο Γιώργος Τσώνης κάλεσε το δήμαρχο Μεσσήνης να ψάξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς στις 2 Απριλίου 2019 είχε αποφασιστεί να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για το θέμα του συγκεκριμένου δρόμου, απόφαση που ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Υποστήριξε ακόμα ότι όλα είναι στον αέρα, με ούτε καν τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενημερώσουν τους πολίτες, στους οποίους είναι κοντά, όπως είπε.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος κατηγόρησε τον Γιώργο Τσώνη ότι παραπληροφορεί και λέει ψέματα, με τη διαπαραταξιακή τότε να δημιουργείται χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού αν ήθελε θα την είχε δημιουργήσει από το 2017.

Απευθυνόμενος δε στους πολίτες, τους είπε ότι ο κ. Τσώνης τους κοροϊδεύει, αφού δεν ψήφισε την απόφαση για τις 11 αλλαγές, με τον κ. Τσώνη να απαντά ότι απλά εκτέλεσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά- Μητσοτάκη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτσης ανέφερε ότι στην αίθουσα ακούγονται ανακρίβειες και όλα ξεκίνησαν, όταν απορρίφθηκε η παραλιακή χάραξη του συγκεκριμένου δρόμου. «Σπίρτζης – Δέδες και Τσώνης ήταν μια ομάδα, αλλά τότε ο τελευταίος δεν έκανε μια παρέμβαση» υποστήριξε ο κ. Ρούτσης, ενώ έκλεισε λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή δεν τρώει κουτόχορτο.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η συζήτηση του συγκεκριμένου ζητήματος, με τους πολίτες να δηλώνουν ευχαριστημένοι που θα μεταβούν στην Αθήνα με το δήμαρχο για να διεκδικήσουν από κοινού.

Η υπόλοιπη συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά, με τα θέματα να ψηφίζονται σε μερικά λεπτά, οπότε και ολοκληρώθηκε.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Φώτο αρχείου