Δροσερή ποταμοδιάσχιση στο φαράγγι Αντρωνίου με τον «Ευκλή»

Δροσερή ποταμοδιάσχιση  στο φαράγγι Αντρωνίου με τον «Ευκλή»

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» και οι φυσιολάτρες του αυτή την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, θα απολαύσουν το δροσερό Φαράγγι Αντρωνίου στην ορεινή Ηλεία.

Το Αντρώνι είναι ένα κεφαλοχώρι της ορεινής Ηλείας, βρίσκεται στο Οροπέδιο της Φολόης και πήρε το όνομά του λόγω της γεωγραφικής τοποθεσίας του, επειδή βρίσκεται ανάμεσα σε δύο απότομες, δασώδεις χαράδρες σχηματίζοντας ένα φυσικό οχυρό (Άντρο).

Διαδρομή

Το φαράγγι Αντρωνίου διαρρέεται από δύο ποταμούς. Τον Σελλήεντα ΝΑ του χωριού Αντρώνι και τον Παλιοπόταμο ΒΔ του Αντρωνίου. Οι γύρω πλαγιές είναι γεμάτες με

βελανιδιές, ενώ δίπλα από τα ποτάμια υπάρχουν τεράστιοι πλάτανοι, που κρύβουν τον ήλιο και χαρίζουν δροσιά στον περαστικό πεζοπόρο! Θα απολαύσουν και τον καταρράκτη του Κλινδιά!

Η περιπέτεια αυτή, της διάσχισης στο φαράγγι Αντρωνίου, συνιστάται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση. Κυκλική διαδρομή εύκολη και βατή για πεζοπόρους με τη στοιχειώδη φυσική κατάσταση, βαθμός δυσκολίας: Α΄.

Διαδρομή: 9 χλμ.

Ώρες πορείας: 4 – 4,30 (+/-) μαζί με τις στάσεις δροσιάς.

Φαγητό στην Αρχαία Ολυμπία, με ελεύθερο

χρόνο 1,30 – 2,00 ωρών (ανάλογα με τον

διαθέσιμο χρόνο).

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, απογευματινές ώρες: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234.