Ένα σύνολο εγχόρδων αύριο στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού

Ένα σύνολο εγχόρδων αύριο στην  Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού

Ένα σύνολο εγχόρδων από εξαίρετους νέους μουσικούς και διεθνείς σπουδαστές της πασίγνωστης Μουσικής Ακαδημίας Mozarteum παρουσιάζει αύριο Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να καμαρώσουμε, μεταξύ των άλλων, λαμπρά ταλέντα της σημερινής Ελλάδας που διαπρέπουν εκτός των συνόρων. Η συναυλία βασίζεται στη σύμπραξη νέων μουσικών από την κεντρική Ευρώπη, την Ουκρανία, τη Νότια Κορέα και τη χώρα μας, υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Έλληνα βιολονίστα και παιδαγωγού, Χρήστου Κανέττη.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανταλλαγής που καθιερώθηκε το 2013 από τον Χρήστο Κανέττη, αποτελεί  μια κομβικής σημασίας σύμπραξη μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, των αυστριακών επαρχιακών κυβερνήσεων Βορείου και Νοτίου Τιρόλου, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα. καθώς και του Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum.

Για τη 10η επέτειό του, το “Strings in Motion” περιβάλλεται από νέους βιρτουόζους και εξαιρετικούς μουσικούς δωματίου μ’ ένα πέρασμα μέσα από την Μπαρόκ Κλασική και Ρομαντική Περίοδο.

Πέραν της συναυλίας, ο κ. Κανέττης θα παραδώσει και masterclass βιολιού σε μαθητές του Δ.Ω.Κ., σήμερα Τετάρτη, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη.