Ενημερωτική επιστολή του Γιώργου Λεβεντάκη για την καθαριότητα

Ενημερωτική επιστολή του Γιώργου Λεβεντάκη για την καθαριότητα

Ενημερωτική επιστολή για την καθαριότητα στο Δήμο Τριφυλίας και την αποκομιδή των απορριμμάτων δημοσίευσε χθες το μεσημέρι στο facebook ο δήμαρχος Τριφυλίας.

Στην επιστολή του κ. Λεβεντάκη αναγράφεται: «Με αφορμή τα όσα γράφονται ή λέγονται το τελευταίο διάστημα, από μια μερίδα πολιτών (που τηρούν ανωνυμία, στην πλειοψηφία τους), σχετικά με το θέμα της καθαριότητας του Δήμου και την αποκομιδή των απορριμμάτων, θα ήθελα να αναφέρω τα επόμενα: Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα καθήκοντα, πρωταρχικός στόχος και μέλημα, τόσο εμού όσο και των συνεργατών μου, ήταν και εξακολουθεί να είναι η καθαριότητα, όπως και η διατήρησή της σε αξιοπρεπή επίπεδα, παρ’ όλα τα προβλήματα που, τυχόν, ανακύψουν. Προβλήματα, όπως η έλλειψη μόνιμου προσωπικού ή όπως η αδιαφορία κάποιων συμπολιτών μας, σε ό,τι έχει να κάνει με το σωστό τρόπο διαχείρισης και εναπόθεσης των οικιακών και όχι μόνο (σε πολλές περιπτώσεις) απορριμμάτων τους, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες. Αλλά και προβλήματα, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως τη θερινή που διανύουμε, με τον αυξημένο όγκο τουριστών και επισκεπτών, που συνεπάγεται και αυξημένη ποσότητα απορριμμάτων, να πολλαπλασιάζονται, όπως είναι φυσικό.

Παρ’ όλα αυτά, όπως και από το φωτογραφικό υλικό αποδεικνύεται, το εναπομείναν προσωπικό του Δήμου Τριφυλίας (μετά τις λήξεις των συμβάσεων των εποχικών υπαλλήλων) που απασχολείται στον τομέα της καθαριότητας, νυχθημερόν και υπό αντίξοες συνθήκες, προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απ’ άκρου εις άκρον του Δήμου Τριφυλίας.

Αλλά, από μόνο του, αυτό δεν είναι και ούτε πρόκειται ποτέ να είναι δυνατόν και αρκετό. Εάν πρώτοι εμείς δε σεβαστούμε το περιβάλλον, το συμπολίτη μας, τον εργαζόμενο, στον τομέα της καθαριότητας και πολύ περισσότερο, τον ίδιο τον εαυτό μας. Εάν με τον τρόπο του ο καθένας δε συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται για πόλεις καθαρές, η οποία πρέπει και επιβάλλεται να είναι “κοινή”. Το ενθαρρυντικό είναι πως η πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται την πολλή και καλή δουλειά που έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται όσον αφορά στον τομέα της καθαριότητας.

Κι αυτό είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα και αποτελεί αναγνώριση του κόπου και του μόχθου, πρωτίστως των υπαλλήλων μας. Και συνεχίσουμε μαζί… Γιατί μονάχα με κοινή προσπάθεια και σεβασμό στον τόπο και τους συμπολίτες μας, μπορούν να έρθουν τα καλύτερα, που μας αξίζουν!».