Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας: Συζήτηση για τα προβλήματα εν όψει νέας σχολικής χρονιάς

Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας: Συζήτηση για τα προβλήματα  εν όψει νέας σχολικής χρονιάς

Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου με μέλος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας

Το περασμένο Σάββατο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας συναντήθηκε με τον Στέλιο Μπούσουλα, μέλος του Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και υπεύθυνο για τους συλλόγους γονέων στην Πελοπόννησο.

Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ, όπως σημειώνεται, “κυρίως επικεντρώθηκε στα προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε με το άνοιγμα των σχολείων, είτε αυτά έχουν να κάνουν με τον κίνδυνο σοβαρών  ελλείψεων προσωπικού για άλλη μια χρονιά, είτε με τεχνικά προβλήματα των σχολικών κτηρίων (καθαριότητα, ειδική αγωγή, κτηριακά προβλήματα, πυρασφάλεια, αντισεισμική θωράκιση).

Συζητήσαμε για τις άμεσες κινήσεις μας και τις συναντήσεις που θα πρέπει να γίνουν με τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση περί αναγκαιότητας συγκρότησης Ομοσπονδίας Γονέων στην Πελοπόννησο και ότι αυτή η προοπτική θα αποτελέσει κίνητρο και σε περισσότερους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής να προχωρήσουν σε συντονισμό των δράσεών τους. Συγκεκριμένα, σχεδιάσαμε τα βασικά βήματά μας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δημιουργία της Ομοσπονδίας.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΑΣΓΜΕ κάλεσε το Δ.Σ. της Ένωσης να συμμετάσχει στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας, ώστε να ανταλλαχθούν πείρα, προβληματισμός και ιδέες από γονείς σε όλη την Ελλάδα».