Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης Καρδαμύλης

Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης Καρδαμύλης

Από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης της Καρδαμύλης από το Δήμο Δυτικής Μάνης, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Οι φίλες και οι φίλοι των τεχνών καλούνται να απολαύσουν εξαιρετικά ντοκιμαντέρ για τη μουσική, τη φωτογραφία, το χορό, και όλες τις τέχνες. Οι δημιουργοί, ξένοι και Έλληνες, με τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και τους κατοίκους, θα αναπτύξουν διάλογο, εξερευνώντας τις τάσεις της τέχνης.

Παράλληλα, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο Γυμνάσιο, καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στο φεστιβάλ, απολαμβάνοντας τις ταινίες.

Το φεστιβάλ ξεκινά με μια υπέροχη πολυβραβευμένη ταινία και ανοιχτή πρόσκληση βραδιάς χορού για όλους. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κινηματογράφησης και φωτογραφίας, εργαστήρια κατασκευής θεατρικής κούκλας και κεραμικής, προγραμματίζονται μουσικά διαδραστικά δρώμενα για παιδιά και νέους, αφήγηση παραμυθιών, ενώ δε θα λείψει και μια μουσική παράσταση.

Όλες οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.