Food Stories συνέχεια στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας το Σάββατο

Food Stories συνέχεια στην Άνω  Πόλη Κυπαρισσίας το Σάββατο

Με διαγωνισμούς, μαγειρέματα, κεράσματα και μουσική

Η  Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας παίρνει το Σάββατο το απόγευμα τη σκυτάλη του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου σε μια… ωδή για τον ουρανίσκο με μεσσηνιακό καρπούζι και τσίπουρο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνει με το Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στη “μαγική” Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας, στις 7.00 το απόγευμα, τις δικές της… food stories.

Ντοπιο-μαγειρέματα

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια, αγαπημένες πρώτες ύλες με γεύση από τα παλιά έχουν μπει ήδη στο «μικροσκόπιο» των chefs και θα αναγεννηθούν με τον πιο πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, για να μεταφέρουν μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία μέσα από αρώματα της ντόπιας γαστρονομικής κουλτούρας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη Μεσσηνία και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε γευσιγνωστικές δοκιμές. Θα υπάρξουν, επίσης, τα παραδοσιακά κεράσματα από γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ενώ η «γευσιγνωσία οίνου και ελαιόλαδου» θα προσφέρει μία μοναδική περιήγηση στις τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη και παρασκευάζονται με μεράκι και αγάπη από τους παραγωγούς της. Την τιμητική τους, ωστόσο, δε θα έχουν μόνο οι ενήλικες, καθώς το μενού περιλαμβάνει γαστρονομικές δράσεις και για τα πιτσιρίκια.

Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς

Όλα αυτά υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τους South Vibes, που σκοπεύουν να μετατρέψουν τη γιορτή σε γλέντι με τραγούδια και χορούς.

Η βραδιά θα έχει και διαγωνισμό επιτραπέζιας ελιάς από έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, οι οποίοι θα βραβεύσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών που θα έχουν ετοιμάσει γυναίκες απ’ όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας.

Το πρωί της ίδιας μέρας οι επαγγελματίες της εστίασης θα παρακολουθήσουν workshop με τίτλο «Food Blogging: Καλές πρακτικές αφήγησης μέσα από μία εικόνα» με εισηγήτρια την εκπαιδεύτρια γαστρονομίας Ιωάννα Μπαλαφούτη, η οποία μαζί με τον Γιώργο Κρικοριάν από την πρωινή εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη» θα παρουσιάσουν την εκδήλωση.