Και με τη βούλα “κόβεται” στα δύο το κόμμα στην Πελοπόννησο

Και με τη βούλα “κόβεται”  στα δύο το κόμμα στην Πελοπόννησο

Εκτός ΠΑΣΟΚ οι περιφερειακοί σύμβουλοι – μεταγραφές

Νέες… τρικλοποδιές, στον ήδη δύσκολο δρόμο του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Κουτσούλη, μπαίνουν με απόφαση του κόμματος. Κι αυτό, γιατί στο ήδη διχασμένο σκηνικό έρχεται ακόμα μία απόφαση, η οποία κάνει τα πράγματα δυσκολότερα.

Ειδικότερα, «στοπ» σε μεταγραφές περιφερειακών συμβούλων επιχειρεί να βάλει η Χαριλάου Τρικούπη, με σαφές μήνυμα προς τα μέλη του κόμματος, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην υποψήφιους βουλευτές από την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Η προειδοποίηση έρχεται μετά τη φημολογία για πρόσωπα από τον κεντροαριστερό χώρο, με κομματική παρουσία, που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε συνδυασμούς που δεν έχουν λάβει χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ –υπενθυμίζεται πως το κόμμα έχει αποφύγει τα χρίσματα σε Δήμους, όμως σε επίπεδο Περιφερειών έχει ανακοινώσει τις επιλογές του, με στόχο να στείλει και σχετικό μήνυμα πολιτικής αυτονομίας.

«Με δεδομένο ότι το διακύβευμα των περιφερειακών, ιδιαίτερα, εκλογών είναι και πολιτικό, έχοντας βέβαια και τοπικά χαρακτηριστικά, οι υποψηφιότητες που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι αυτές μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί η ουσιαστική αποκέντρωση του κράτους με Αυτοδιοίκηση με δικούς της πόρους και αρμοδιότητες, ικανή να λειτουργήσει ως μοχλός για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη», αναφέρει σε επιστολή της η πρόεδρος της ΕΔΕΚΑΠ, Νανά Βρυώνη.

Το όργανο συνεδρίασε και αποφάσισε να απευθύνει «ισχυρή σύσταση» στα μέλη κάθε οργάνου να στηρίξουν τους υποψήφιους περιφερειάρχες που έχουν πάρει χρίσμα, ακόμα και με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια.

Προειδοποιεί, μάλιστα, πως αν αυτή η σύσταση δεν τηρηθεί, τότε «με την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς τους (σ.σ.: σε άλλο συνδυασμό) θα εκπέσει της ιδιότητας του μέλους του οργάνου στο οποίο είχε εκλεγεί και θα αντικατασταθεί από αναπληρωματικό μέλος».

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα, με δημόσια ανακοίνωσή τους, δέκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ υποστήριξαν την κάθοδό τους με το συνδυασμό του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και όχι με τον… επίσημο του κόμματος.

Α.Π.