Καλαμάτα: «Θερμό» ξεκίνημα για την άνοδο στη Super League

Καλαμάτα: «Θερμό» ξεκίνημα για την άνοδο στη Super League

Πιο αποφασισμένη από ποτέ για την άνοδο η Καλαμάτα ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2. Στο Στάδιο της Παραλίας υποδέχθηκαν τους ποδοσφαιριστές και το νέο τεχνικό τιμ περίπου 100 φανατικοί φίλαθλοι, οι οποίοι δημιούργησαν θερμή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα με καπνογόνα, συνθήματα και πανό.

Τις εντυπώσεις κέρδισε με τις δηλώσεις του ο νέος προπονητής της τοπικής μας ομάδας, Περικλής Αμανατίδης, ενώ σε επίπεδο ρόστερ έχουν αποκτηθεί έξι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές (Ραπόσο, Δημόπουλος, Κωστούλας, Ζαβάλα, Μπαράλες, Βαλεριάνος, αλλά και οι Κατάλντι από τον Μάιο και Σάμπσον-ο νεαρός γιος του παλιού Γκανέζου άσου της Μαύρης Θύελλας), με τις μετεγγραφικές κινήσεις να συνεχίζονται. Η διοίκηση και ο πρόεδρος, Γιώργος Πρασσάς δημιουργούν το υπόβαθρο της επιτυχίας.    

Την στήριξή του στη Μαύρη Θύελλα υπογράμμισε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα τακτοποιηθούν εγκαίρως όλα τα ζητήματα που υπάρχουν σε επίπεδο γηπεδικών υποδομών. Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν ότι η θέση της Καλαμάτας είναι στα «μεγάλα σαλόνια», υπογραμμίζοντας ως παράγοντες για την επίτευξη αυτού του στόχου τις ικανότητες και την αγάπη για την ομάδα του προέδρου και του ΔΣ, την δυναμική παρουσία των φιλάθλων «που δίνουν την ψυχή τους» και συμπληρωματικά τη στήριξη του Δήμου.

«Φέτος το θέλουμε πιο πολύ» εκμυστηρεύτηκε ο αντιπρόεδρος, Κώστας Βεργής, όσον αφορά στην άνοδο στη Super League, κάνοντας λόγο για νέο ξεκίνημα, με την αλλαγή στο τεχνικό τιμ. Η διοίκηση έχει κάνει τα δέοντας, ανέφερε ακόμη ο ίδιος, εξηγώντας ότι έχουν αποκτηθεί ποιοτικοί και ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους φιλάθλους για την στήριξή τους, τονίζοντας την ανάγκη να είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας.  

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Αμανατίδης -τον οποίο καλωσόρισε με μια ανθοδέσμη ο γνωστός φίλαθλος Σπύρος Παναγιωτόπουλος («Μούμιας»)- εμφανίστηκε «μετρημένος», υποσχόμενος όχι άνοδο, αλλά πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια για την άνοδο, ενώ μετέδωσε πνεύμα πρωταθλητή, αναφέροντας ότι η χθεσινή απόφαση του ΔΣ της Super League 2 για πλέι οφ, δεν είναι επιπλέον εμπόδιο για την άνοδο, αλλά παράγοντας «υγείας» του πρωταθλήματος: «Θεωρώ θετική την εξέλιξη, με την έννοια ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον σε όλα τα παιχνίδια, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, άρα ομάδες δυνατές με βάθος στο ρόστερ δεν έχουν να φοβηθούν αυτή τη μορφή διεξαγωγής του πρωταθλήματος, τη χαιρετίζουν και είμαστε έτοιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο έμπειρος τεχνικός διαβεβαίωσε ακόμη ότι με τη συμπλήρωση του ρόστερ, η ομάδα θα είναι έτοιμη και πανίσχυρη σε όλες τις θέσεις, αλλά και προετοιμασμένη εγκαίρως για την (αρχικά προγραμματισμένη) πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις24 Σεπτεμβρίου. Οι πολλές επιλογές στον πάγκο θεωρεί ο κ. Αμανατίδης ότι θα είναι καταλύτης στο νέο πρωτάθλημα, όπου προβάλλουν ως «ανταγωνιστές» Καλλιθέα, Ιωνικός, Λεβαδειακός, Χανιά, αλλά και άλλες ομάδες που θα αναδειχθούν στην πορεία. Πολλές καλές ομάδες σημαίνει ακόμη καλύτερο πρωτάθλημα τόνισε ο ίδιος, επομένως «θα μιλήσουν τα βαθιά ρόστερ, θα μιλήσουν οι ομάδες που πιστεύουν στον εαυτό τους, οπότε όποιος έχει καρδιά και αντέξει θα πετύχει, εμείς πιστεύω θα το κάνουμε!» έριξε την …πρόκληση ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας. «Τον κόσμο τον χάνει και τον κερδίζει η ίδια η ομάδα, το να γεμίσει ή όχι το γήπεδο είναι καθαρά στο μυαλό και στα πόδια σας» μετέφερε ακόμη αυτό που τόνισε στους ποδοσφαιριστές του ο Περικλής Αμανατίδης, όσον αφορά στους φιλάθλους.

Τέλος, μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ τρεις από τους ποδοσφαιριστές. Ο Μπαράλες, που από τον Αστέρα Τρίπολης μετακόμισε φέτος νοτιότερα, δήλωσε χαρούμενος που ήρθε σε μια πολύ καλή ομάδα, με την παρουσία του εδώ να αποτελεί πρόκληση γι’ αυτόν, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Ο Ανδρέας Τάτος, μεταξύ αστείου και σοβαρού ανέφερε ότι θα προτιμούσε να μην πετύχει ούτε ένα γκολ, αλλά η Καλαμάτα να ανέβει στη Super League. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους φιλάθλους για την παρουσία τους, τους κάλεσε να είναι κοντά στην ομάδα όλη τη χρονιά και παρά τη μεγάλη δυσκολία της κατηγορίας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Μαύρη Θύελλα θα τα καταφέρει.

Ο Γιώργος Βαλεριάνος ανέφερε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι αποφασισμένοι να δώσουν 100% των δυνατοτήτων τους για να ανέβει η ομάδα και η πόλη ψηλότερα!  

Το ρόστερ
Σεραφείμ Γιαννίκογλου, Γιόνας Μέντες, Γιώργος Λαδάς, Βαγγέλης Καραχάλιος, Παναγιώτης Φράγκος (τερματοφύλακες), Ντάνιελ Ραπόσο, Μάρκος Μοζέρ, Χρήστος Δρούγας, Στέργιος Δημόπουλος, Μάριος Κωστούλας, Νίκος Μπαξεβάνος, Γιώργος Βαλεριάνος,Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Ματέους Άλβες, Μπράιαν Μπενίτες, Χουάν Κατάλντι, Θανάσης Παπατόλιος, Βασίλης Καραγκούνης, Αλέξανδρος Αρναρέλλης, Ιγκνάσιο Νουέτ Λιποράσε, Κάρλος Ακόστα Ζαβάλα, Ανδρέας Τάτος, Ιγκνάσιο Μπαράλες, Βασίλης Τριανταφυλλάκης, Γιάννης Πασάς, Χρήστος Ρόβας, Τσαρλς Σάμπσον, Παναγιώτης Λακριντής, Σάββας Μουζάκης (μέλος του ρόστερ και «παρών» στο γήπεδο ήταν χθες και ο Αχιλλέας Γκότσης, ο οποίος όμως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι).

Τεχνικό επιτελείο
Προπονητής: Περικλής Αμανατίδης κάτοχος UEFA PRO

Βοηθός: Γιάννης Τσακμακίδης κάτοχος UEFA A

Βοηθός: Γιώργος Λυρώνης κάτοχος UEFA A

Γυμναστής Φυσικής Κατάστασης: Κυριάκος Γιάγκου

Γυμναστής Aποκατάστασης: Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος

Προπονητής τερματοφυλάκων: Γιάννης Ζαλαώρας – ανανεώνει τη συνεργασία του – κάτοχος UEFA Goalkeeping A Licence

Γενικός Αρχηγός: Αντώνης Μαυρέας

Προπονητής Υποδομών: Αλέκος Δέδες

Γιατρός: Κώστας Δημητρακόπουλος

Φυσιοθεραπευτής: Κώστας Διαμαντόπουλος

Βοηθοί Φυσιοθεραπευτή: Πέτρος Ζέρβας, Νίκος Αναγνώστοπουλος

Φροντιστής Α: Γιάννης Γκλεγκλές

Φροντιστής Β: Μπάμπης Τσαγράκης

SUPER LEAGUE 2
Με πλέι οφ το νέο πρωτάθλημα αποφάσισε το ΔΣ
Σημαντικές αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα επεφύλασσε η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της SL2, η οποία ενέκρινε την προκήρυξη για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αποφασίζοντας πλέι οφ για την άνοδο και πλέι άουτ για τον υποβιβασμό. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ η πρόταση «πέρασε» με ψήφους 14 υπέρ, 5 λευκά και μία κατά από το Δ.Σ. και «Σε κάθε όμιλο θα μετέχουν 13 ομάδες. Στα play off για τον πρωταθλητή κάθε ομίλου θα μετέχουν οι ομάδες από την 1η έως την 5η θέση. Ο 12ος και ο 13ος θα υποβιβάζονται απευθείας κι από τα play out που θα μετέχουν οι ομάδες από την 6η έως την 11η θέση θα υποβιβάζονται άλλες τρεις ομάδες. Τα play off και τα play out θα διεξάγονται σε δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών».

Επίσης, αποφασίστηκαν να σταλεί επιστολή στην ΕΠΟ ως προς την ισότιμη μεταχείριση της κατηγορίας με την Super League σε ό,τι αφορά στην απόδοση εσόδων από το αναπτυξιακό πρόγραμμα Solidarity της UEFA, ενώ  επίσημη μπάλα θα είναι η Nike Flight DN 3595-100.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη