Καλλιρρόη: Αντιδράσεων συνέχεια και κλείσιμο της εθνικής οδού

Καλλιρρόη: Αντιδράσεων συνέχεια και κλείσιμο της εθνικής οδού

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Τον Σεπτέμβριο η λύση για τις οσμές στη μονάδα διαχείρισης της Καλλιρρόης»

Διαμαρτυρία από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καλλιρρόης, όπου λειτουργεί η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου. Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό Τσακώνας – Καλού Νερού, στο ύψος της Μονάδας, ενώ για μερικά λεπτά έκλεισαν και το δρόμο.

Όπως έχουν κάνει γνωστό οι κάτοικοι, από τη στιγμή που ξεκίνησε η μονάδα υπάρχουν στιγμές που η δυσοσμία είναι αφόρητη, κάτι που έρχεται να προστεθεί στις παλαιότερες διαμαρτυρίες τους, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι πλέον έχει υποβαθμιστεί η περιοχή και πλήττεται οικονομικά.

Να σημειωθεί ότι παρούσα στη διαμαρτυρία ήταν η δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου, Μανώλης Μάκαρης και Νίκος Κουτουμάνος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Καλλιρρόης, Χρήστος Κυριακόπουλος, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις εξελίξεις και ειδικότερα για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της λειτουργίας της Μονάδας, προκειμένου να σταματήσει η δυσοσμία, με το χρονικό περιθώριο που δόθηκε να είναι 15 μέρες. Επίσης, για την απόφαση να απευθυνθούν σε ειδικό, που σε συνεργασία με το Δήμο θα παρακολουθεί την επιβάρυνση που προκαλεί η Μονάδα στην περιοχή.

Εκ μέρους των επιτροπών αγώνα ο Δημήτρης Καπόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν κομματικά κίνητρα στη διαμαρτυρία, αλλά όλοι θέλουν το καλό του τόπου τους.

Με τη σειρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Κουτουμάνος χαρακτήρισε τη Μονάδα ως χαβούζα και κάλεσε τους κατοίκους να συνεχίσουν τον αγώνα τους με υπομονή και επιμονή, ενώ ο έτερος υποψήφιος περιφερειάρχης, Μανώλης Μάκαρης, τόνισε ότι το κυριότερο είναι η προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, κι αν αυτά πλήττονται, τότε θα είναι δίπλα τους.
Π.Μπ. 


Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Τον Σεπτέμβριο η λύση για τις οσμές στη μονάδα διαχείρισης της Καλλιρρόης»
Οριστικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχει επιλυθεί το υφιστάμενο, όντως, ζήτημα των οσμών από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή της Καλλιρρόης, στη Μεσσηνία.

Αυτό αναφέρει, επικαλούμενος ενημέρωσή του από την εταιρεία διαχείρισης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο από κατοίκους της πιο πάνω περιοχής του Δήμου Οιχαλίας.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε, ειδικότερα, τα εξής: «Πράγματι, έχουν δίκιο οι κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για τις οσμές, οι οποίες εκλύονται από τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη.

Όμως, η διαχείριση βρίσκεται, προς το παρόν, στο μεταβατικό στάδιο και, σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων, από τον δήμο Καλαμάτας, που εισέρχονται στη μονάδα, δημιουργείται το πρόβλημα των οσμών. Η εταιρεία μάς διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα με τη λήψη μέτρων (μη άνοιγμα των θυρών) και οριστικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εξυπακούεται πως η μονάδα της Καλλιρρόης θα λειτουργεί όπως και η μονάδα της Παλαιόχουνης, για την οποία δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Η συγγνώμη μας είναι αυτονόητη, όπως και η συνεχής προσπάθειά μας για την οριστική αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».