ΚΚΕ: Εκδήλωση προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας

ΚΚΕ: Εκδήλωση προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας

Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τα δύο χρόνια από το θάνατό του, θα πραγματοποιηθεί στη Ζάτουνα Αρκαδίας την Κυριακή, 27 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα.

Κατά την εκδήλωση θα μιλήσει ο Ν. Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Θα ακολουθήσει συναυλία με τίτλο «Οι “Αρκαδίες” του Μίκη Θεοδωράκη στην Αρκαδία», όπου θα ακουστούν οι τέσσερις πρώτες «Αρκαδίες» σε ποίηση Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Ελευθερίου και Ανδρέα Κάλβου, καθώς και μια επιλογή από άλλα γνωστά τραγούδια του Μίκη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια θα έχει ο Κώστας Θωμαΐδης, ενώ τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο ίδιος και η Μπέττυ Χαρλαύτη και θα τους συνοδεύσει στο πιάνο ο Τάκης Φαραζής.

Να σημειωθεί πως η Ζάτουνα Αρκαδίας είναι το χωριό όπου είχε εξοριστεί ο συνθέτης με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και εκεί είχε συνθέσει τους κύκλους τραγουδιών με τίτλο «Αρκαδία».

Στην πλατεία του χωριού, όπου θα γίνει η εκδήλωση, το παλιό σχολείο που λειτουργούσε την περίοδο της εξορίας του Μίκη, εκεί και που φοίτησαν τα παιδιά του, έχει μετατραπεί από το 2006 σε ένα εξαιρετικό σύγχρονο μουσείο για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο τη μέρα της εκδήλωσης θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο από το πρωί.

Λεωφορείο για την εκδήλωση θα αναχωρήσει την Κυριακή 27 Αυγούστου, στις 4.30 το απόγευμα, από την πλατεία Όθωνος στην Καλαμάτα.