Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά: Έχει δώσει περίπου 750.000 ευρώ σε υποτροφίες φοιτητών

Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά: Έχει δώσει περίπου 750.000  ευρώ σε υποτροφίες φοιτητών

Οι επιταγές συνολικού ύψους 38.400 ευρώ, που αντιστοιχούν στις υποτροφίες από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά του Δήμου Καλαμάτας, επιδόθηκαν χθες στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Συνολικά βραβεύθηκαν 8  αριστούχοι φοιτητές με επιταγή 4.800 ευρώ. Τις επιταγές παρέλαβαν οι δικαιούχοι που αναδείχθηκαν υπότροφοι για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, όλοι με εξαιρετικές επιδόσεις στις σπουδές τους, ή οι γονείς τους.

Οι υποτροφίες δίδονται σε φοιτητές από τα έσοδα των τριών ακινήτων του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά και ειδικότερα στους εξής: α. Ηλιοπούλου Μαρία του Άγγελου, β. Σαραντοπούλου Δανάη – Ευσταθία του Δημητρίου, γ. Μπιτσάνη Κωνσταντίνα του Γρηγορίου, δ. Πετρομιχελή Δημήτριο του Παναγιώτη, ε. Βαγγέλη Σουζάνα του Αντρέα, στ. Δημητρακοπούλου Ελένη του Ιωάννη.

Επίσης, θα ακολουθήσει η επίδοση επιταγών όσον αφορά σε δύο υποτροφίες προς επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που αποφοίτησαν από το Λύκειο το 2021.

Οι υποτροφίες θα δοθούν στους εξής: α. Γκιούλου Μυρτώ Μαρία του Θεοδώρου, β. Γεωργίου Βασιλική του Παναγιώτη.

Επισημαίνεται πως στην επιτροπή, η οποία επιλέγει τους υποτρόφους, δε μετέχει εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, αλλά τη συγκροτούν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο εκάστοτε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι οποίοι στη συνέχεια παρέδωσαν τα βραβεία.

Επίσης, βραβεία παραδόθηκαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Πολίτη, τον αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη, το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Αγάπιο Οικονομίδη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλο Κλάδη και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλία Γυφτέα. Το συντονισμό της λιτής εκδήλωσης είχε η αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελή.