“Κομμένο” στα δύο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Πελοπόννησο

“Κομμένο” στα δύο το ΠΑΣΟΚ  – ΚΙΝΑΛ στην Πελοπόννησο

Απομένουν μόλις τρεις ημέρες μέχρι την κατάθεση των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ όσο πάει και μπερδεύεται.

Επίσημος υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανακοινωθεί ο ιατρός Δημήτρης Κουτσούλης, ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης δηλώνει επανειλημμένως ότι τον Οκτώβριο θέλει να… μετρήσει το μπόι του κόμματός του, αλλά οι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη δεν υπακούουν στις… υποδείξεις.

Με ανακοίνωσή τους δέκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ εξηγούν γιατί δε θέλουν το κόμμα… να τους τραβάει από το μανίκι. Ειδικότερα, με κοινή τους ανακοίνωση οι Νικολάκου Ντίνα, Αλεξόπουλος Αλέξης, Αργυράκης Γιάννης, Μπακούρης Γιώργος, Παπαγγελόπουλος Άγγελος, Ρουμελιώτης Γιώργος, Μπακούρος Γιώργος, Σκούρος Χαράλαμπος, Στεφανόπουλος Φάνης και Στρατηγάκος Ηλίας δηλώνουν τα εξής: “Είμαστε δίπλα στην ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» και κοντά στον Πέτρο Τατούλη με συνέπεια, υπευθυνότητα από το 2010. Παραδοσιακά ανήκουμε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι εκείνο το κόμμα το οποίο έφερε τη μεγάλη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και την αιρετή Περιφέρεια, η οποία μέχρι τότε ήταν το μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης με διορισμένο περιφερειάρχη. Και αυτό υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσπάθειες εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους, κοντά στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Από τότε, λοιπόν, πιστέψαμε βαθιά ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετείται από πολυσυλλεκτικούς οργανισμούς, που θα μπορούν να εμπνεύσουν όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες και να εκφράσουν ένα όραμα για τον τόπο, προκειμένου οι περιφέρειες να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης.

Το έργο μας εκείνης της περιόδου, αναγνωρισμένο από το σύνολο των κυβερνήσεων, αλλά κυρίως από την υψηλή αποδοχή της «Νέας Πελοποννήσου» ανάμεσα στους πολίτες, επιβεβαιώνει την ορθότητα της πολιτικής μας αντίληψης περί ανεξάρτητης και πολυσυλλεκτικής αυτοδιοίκησης.

Ο Πέτρος Τατούλης και εμείς μαζί του έχουμε υπάρξει διαχρονικά παρόντες, δίπλα στον κάθε πολίτη, με συνέπεια, όραμα, σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα και εγγυούμαστε τον κεντρικό στόχο της επόμενης περιόδου, να συνεχίσει δηλαδή η Πελοπόννησος το δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της υλοποίησης του κεντρικού τρίπτυχου της ατζέντας του Πέτρου Τατούλη «Δουλειά για όλους, Αύξηση του ατομικού εισοδήματος, Βιώσιμες Επενδύσεις».

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» είναι μονόδρομος για το μέλλον, αποτελεί εγγύηση προοδευτικότητας και δημοκρατίας, κρατάει ισχυρή τη σχέση με τους πολίτες, μακριά από την τοξικότητα της στείρας κομματικής αντιπαράθεσης και, ως εκ τούτων, παραμένουμε με συνέπεια υποψήφιοι με τη «Νέα Πελοπόννησο»!

Καλούμε συστράτευση όλες και όλους για μια μεγάλη Νίκη της Δημοκρατίας και της Πελοποννήσου, την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 8 Οκτωβρίου!”.

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που πρώτος έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας, επιμένει στις θέσεις του. Σε συνέντευξή του και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: “Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταρτίσει αυτόνομα ψηφοδέλτια σε κάθε Περιφέρεια. Μία πολιτική κίνηση, ώστε να αντιπαρατεθεί σε τοπικό επίπεδο με τη συντηρητική λογική της Ν.Δ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και πολλές άλλες δεξιές και ακροδεξιές εκφάνσεις. Αν την πρόταση της ηγεσίας την υπονομεύουν μέλη Ν.Ε., Κ.Ε., υποψήφιοι βουλευτές και άλλα κομματικά στελέχη, χωρίς να έχουν κάποιο κόστος, για ποιο λόγο τότε κατεβάζουμε ψηφοδέλτια και βάζουμε αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή την περιπέτεια; Όποιος επιλέγει να πατάει σε δύο βάρκες, σύντομα ίσως βρεθεί στο νερό.

Στην Πελοπόννησο έχουμε το φαινόμενο του «Σουλτάνου», που συνεργάστηκε με τη Χρυσή Αυγή, καθώς έκανε Συμπαραστάτη του Πολίτη το μάρτυρα υπεράσπισης του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ένιωσα ντροπή που παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε., σε πρόσφατη σύσκεψη, υπήρξαν στελέχη που πρότειναν να τον στηρίξουμε για περιφερειάρχη. Προσωπικά, θα στηρίξω την επιλογή της παράταξής μου, όπως έκανα πάντα, χωρίς να βάζω προϋποθέσεις και αστερίσκους. Αν η ηγεσία δεν αντιμετωπίσει τα παραπάνω φαινόμενα, πολύ φοβάμαι ότι θα γιγαντωθούν, με μεγάλο κόστος και εσωστρέφεια, που θα μας γυρίσει πίσω”.
Α.Π.