Μεγάλη ταλαιπωρία το χθεσινό ταξίδι από και προς την Αθήνα και για τους Μεσσήνιους

Μεγάλη ταλαιπωρία το χθεσινό ταξίδι από και προς την Αθήνα  και για τους Μεσσήνιους

Ένα θρίλερ έζησαν χθες οι Μεσσήνιοι που ταξίδευαν από και προς την Αθήνα, αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες της Περιφέρειας, μετά τη φωτιά που ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες σε βυτιοφόρο στο 45ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Λεωφορεία που έφυγαν από τα ΚΤΕΛ της Καλαμάτας παρέμειναν επί ώρες εγκλωβισμένα,  ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των ταξιδιωτών.

Όλα ξεκίνησαν από τη φωτιά στο βυτιοφόρο, που μετέφερε επτάμισι τόνους υγραερίου, λίγο πριν από το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ατελείωτες ήταν οι ουρές των οχημάτων που σχηματίστηκαν σε όλα τα ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, σε εξέλιξη ήταν μέχρι το βράδυ η διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου.

Μάλιστα, μετά τον περιορισμό της φωτιάς έγινε αντιληπτή η διαρροή υγροποιημένου αερίου. Η δε μετάγγισή του από το καμένο βυτιοφόρο εξελίχθηκε σε μια εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση, η οποία διήρκεσε πολλές ώρες. Για λόγους ασφαλείας δεν άνοιξε η εθνική οδός πριν από την πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ νωρίτερα έγινε εκ νέου διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας ως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: «Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου, από βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου. Για αυτό το λόγο είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου: Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα».

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ρίτσα Καστάνη, που βρέθηκε εγκλωβισμένη στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, η ταλαιπωρία ήταν πάρα πολύ μεγάλη, καθώς ήταν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες τα αυτοκίνητα που πήγαιναν σημειωτόν. Όπως είπε, υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός και κοντά στα διόδια κάποιοι οδηγοί προσπαθούσαν να μπουν στη ΛΕΑ.

Το χρονικό
Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12.00 το μεσημέρι σε βυτιοφόρο όχημα στο 45,7ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς την Κόρινθο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα. Για λόγους ασφαλείας έγιναν  διακοπές στην κυκλοφορία, ενώ προληπτικά απομακρύνθηκαν και κάτοικοι από οικίες από την Παραλία Βαρδάρη, κάτω από την Παλαιά Εθνική Οδό.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημά του και είναι καλά στην υγεία του.