Μεσσηνία: «Ανάσα» η κίνηση του 15Αύγουστου για τον κλάδο του τουρισμού

Μεσσηνία: «Ανάσα» η κίνηση του 15Αύγουστου  για τον κλάδο του τουρισμού

Ιδιαίτερα αυξημένη άρχισε να είναι όπως άλλωστε αναμενόταν, η κίνηση επισκεπτών στην Καλαμάτα και σε όλο το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, ενόψει των ημερών του 15Αύγουστου και των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές του νομού.

Ήδη, μόνο την Παρασκευή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας είχε βάλει από Αθήνα 12 έκτακτα δρομολόγια, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει.

Και η Τροχαία, από την πλευρά της, έχει λάβει αυξημένα μέτρα, με περιπολίες και προσωπικό στους δρόμους, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τη διενέργεια ελέγχων στους οδηγούς.

Έκτακτα δρομολόγια
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Γιάννης Κάντζας, αυτές τις ημέρες υπάρχει αυξημένη επιβατική κίνηση για Μεσσηνία, κυρίως από την περιοχή της Αττικής.

Το προηγούμενο διάστημα, και ιδιαίτερα ο Ιούλιος, κινήθηκε περίπου στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και, όπως σημείωσε, οι προσδοκίες, για φέτος, ήταν μεγαλύτερες, αλλά τελικά δεν επαληθεύτηκαν.

Ο 15Αύγουστος, όμως, ό,τι και να γίνει, είναι το «Πάσχα του καλοκαιριού» που πολλοί περιμένουν ως «Ανάσταση» για να εκδράμουν και θα υπάρξει μια ανάταση σε καταλύματα και εστίαση, έστω κι αυτές τις ημέρες.

Ήδη έχει ξεκινήσει η κάθοδος. Ο κ. Κάντζας σημείωσε ότι την Παρασκευή μπήκαν 12 έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα θα έμπαιναν αλλά 8 με 10 τουλάχιστον.

«Μπαίνοντας κάποιος στο site της εταιρίας, μπορεί να ενημερωθεί για τα έκτακτα δρομολόγια στα οποία υπάρχει διαθέσιμη θέση και άμεσα να κλείσει ηλεκτρονικό εισιτήριο. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο εξυπηρετεί πολύ τους επιβάτες, καθώς, χωρίς ταλαιπωρία, έχουν κάνει την κράτησή τους», τόνισε ο κ. Κάντζας.

Τροχαία
Αυξημένα μέτρα, βάσει ειδικού σχεδιασμού, έχει προγραμματίσει και η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, με παρεμβάσεις της τροχαίας, αλλά και με τη συγκρότηση ειδικών συνεργείων για τον εντοπισμό επικίνδυνων παραβάσεων στους δρόμους, με σκοπό την οδική ασφάλεια, τη διευκόλυνση μετακίνησης των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Μεταξύ των μέτρων που εφαρμόζονται, είναι: η αστυνόμευση του οδικού δικτύου, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, η αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, τα εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στην είσοδο και την έξοδο των πόλεων, αλλά και εντός της Καλαμάτας και η συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών ελέγχων, με έμφαση στις επικίνδυνες παραβάσεις (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κ.λπ.).

Όλη την εορταστική περίοδο ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στις εθνικές οδούς.

Της Βίκυς Βετουλάκη