Meteo: Ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα έφτασε Μάλτα και Σικελία

Meteo: Ο καπνός από τις πυρκαγιές  στην Ελλάδα έφτασε Μάλτα και Σικελία

Αδιανόητες είναι οι εικόνες που έρχονται από τους δορυφόρους και επεξεργάστηκε η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo, οι οποίες δείχνουν ότι πλέον ο καπνός από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα καλύπτει μέρος της Μεσογείου, φτάνοντας σε Μάλτα και Σικελία, παρότι τα πύρινα μέτωπα είναι χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ειδικά οι πυρκαγιές στη Θράκη παράγουν τεράστιες ποσότητες μικροσωματιδίων που πλέον έχουν φτάσει στη Νότια Ιταλία και τη Μάλτα.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κεντρική Μεσόγειο ευνοούν την καθίζηση των αέριων μαζών και μαζί τους τα μικροσωματίδια, τα οποία εντοπίζονται πολύ κοντά στο έδαφος.

Δορυφορική εικόνα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr χθες το πρωί αποτυπώνει την έκταση που σκεπάζει ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Ειδικά στην περιοχή της Σικελίας και της Μάλτας, σύμφωνα με το Meteo, η ποιότητα του αέρα είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων PM10 και PM2.5.