“Μηνύματα” Νίκα εν όψει της καθόδου του πρωθυπουργού

“Μηνύματα” Νίκα εν όψει της καθόδου του πρωθυπουργού

Νέο «χτύπημα» Παν. Νίκα για καθυστέρηση 15 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπ. Οικονομικών

Τα «άπλυτα» των Υπουργείων που επηρεάζουν το έργο της Περιφέρειας φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να βγάλει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας για τους επόμενους 5 μήνες που θα είναι στο τιμόνι της Περιφέρειας και μέχρι να παραδώσει στον επόμενο που θα εκλεγεί τον Οκτώβριο.

Προχθές, σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, γινόταν αναφορά σε μεγάλη καθυστέρηση, εκ μέρους της Πολιτείας, πολλών εκατομμυρίων για την αποπληρωμή έργων. Χθες, σε νέο δελτίο Τύπου, με έμφαση υπογραμμίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει στην Περιφέρεια 15 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο μη φερέγγυος είναι το υπουργείο»
Ειδικότερα, προχθές, ο περιφερειάρχης υπέγραψε εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 893.377,79 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν σε δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός ότι από το υπουργείο Οικονομικών οφείλονται προς την Περιφέρεια πιστώσεις περί τα 15.000.000 ευρώ για αποπληρωμές έργων, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους εργολάβους.

«Εμφανίζεται η Περιφέρεια ως αφερέγγυα, ωστόσο, στο θέμα αυτό ο μη φερέγγυος φορέας είναι το υπουργείο», τόνισε ο κ. Νίκας, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να γίνει αμέσως η πληρωμή από το υπουργείο, διαφορετικά, όπως είπε, θα προκύψουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.
Β.Β.