Νέα μεγάλη αλυσίδα super market έρχεται στην Καλαμάτα

Νέα μεγάλη αλυσίδα super  market έρχεται στην Καλαμάτα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, θα συζητηθεί η αίτηση της εταιρείας «ΜΑΡΤ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ ΑΕΕ» για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας υπεραγοράς λιανικού εμπορίου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας τροφίμων, ποτών και ειδών οικιακής χρήσης, μέσω των καταστημάτων «Τhe Mart», κατέθεσε αίτημα στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να της χορηγηθεί άδεια ίδρυσης υπεραγοράς λιανικού εμπορίου στην οδό Αρτέμιδος 206.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι μεγαλύτερο των 7 στρεμμάτων και εντός του θα λειτουργήσει υπεραγορά σε κτήριο άνω των 3.000 τ.μ., ενώ θα υπάρχουν και 100 θέσεις στάθμευσης.

Η The Mart είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες χονδρεμπορικής. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1992 και από τον Ιανουάριο του 2015 ανήκει στον Όμιλο Σκλαβενίτης.

Έχει ως κύριο στόχο της την εξυπηρέτηση και τη συνεργασία με τους επαγγελματίες πελάτες της σε όλη την Ελλάδα. Κάθε εμπορική κίνηση της εταιρείας, κάθε καινούριο προϊόν ή ομάδα προϊόντων που εισάγει στα καταστήματα, στόχο έχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

Στρατηγική δέσμευση της εταιρείας είναι να προσφέρει στους πελάτες της ποικιλία επιλογών, διαφοροποίηση σε σχέση με το δικό τους ανταγωνισμό, ποιότητα στα προσφερόμενα προϊόντα, ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες σε κάθε ζητούμενο της δουλειάς τους.

Η εταιρεία πρωτοστατεί στο κομμάτι των προσφερόμενων φρέσκων προϊόντων, έχει επενδύσει εδώ και χρόνια στη Διαχείριση της Ποιότητας και της Ασφάλειας των Τροφίμων και από το 2011 όλα τα καταστήματά της είναι πιστοποιημένα για την εφαρμογή των δύο συστημάτων, ISO 22000:2005 (Ασφάλεια) και ISO 9001:2008 (Ποιότητα).

Στην εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, επί της οποίας θα κληθεί να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την ερχόμενη Τρίτη, σημειώνεται μεταξύ άλλων: “Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το κτήριο το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί θα πληροί τις διατάξεις του ισχύοντος οικοδομικού και κτηριοδομικού κανονισμού, τις προϋποθέσεις του κανονισμού πυροπροστασίας και τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις για εμπορική χρήση.

Το έργο χαρακτηρίζεται από τοπικές και μη σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και θα υπόκειται στις γενικές προδιαγραφές, όρους και περιορισμούς που τίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος. Από τη λειτουργία της υπεραγοράς δε θα υπάρχει επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Κατόπιν αυτών, εισηγούμαστε: την έγκριση της ίδρυσης υπεραγοράς λιανικού εμπορίου (υπεραγορά τροφίμων, ποτών και ειδών οικιακής χρήσης) στην οδό Αρτέμιδος 206 του Δήμου Καλαμάτας, από την εταιρεία «ΜΑΡΤ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ ΑΕΕ». Η εταιρεία οφείλει να εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες για την κατασκευή και τη λειτουργία της υπεραγοράς και να τηρεί τους όρους και τους περιορισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος, που τίθενται από την ισχύουσα νομοθεσία”.
Α.Π.