Ντεμπούτο με υψηλές πληρότητες για το πρώτο Mandarin Oriental

Ντεμπούτο με υψηλές πληρότητες  για το πρώτο Mandarin Oriental

Κρατήσεις για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο

Όχι πολλά χρόνια πριν, ακόμα και μετά την έλευση της Four Seasons στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, δύσκολα θα πίστευε κάποιος πως η Mandarin Oriental, μία από τις κορυφαίες, υπερπολυτελείς διεθνείς αλυσίδες διαχείρισης ξενοδοχείων στον κόσμο, θα επέλεγε να αναπτυχθεί στη χώρα.

Με κοινό-στόχο τα ανώτατα εισοδηματικά στρώματα και ανθρώπους που επιλέγουν τα ταξίδια τους με βάση τη μοναδικότητα των εμπειριών τους και των προορισμών, λίαν απαιτητικούς και σαφώς κοσμογυρισμένους, η ανάπτυξη μιας τέτοιας μονάδας στην Ελλάδα έμοιαζε τότε εξωπραγματική.

Κι όμως, εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει στην Costa Navarino τη λειτουργία του το πρώτο συγκρότημα της αλυσίδας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ, ενώ έχει δρομολογήσει, με τον ίδιο συνεργάτη, την ανάπτυξη και δεύτερου Mandarin Oriental στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Η επένδυση για την κατασκευή του συγκροτήματος ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ και ο συνδυασμός υποδομών και υπηρεσιών αποτελεί ουσιαστικά το λανσάρισμα ενός νέου για την Ελλάδα προϊόντος, το οποίο εμπλουτίζει τις επιλογές που προσφέρει ο ελληνικός τουρισμός και συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του brand Ελλάδα.

Τα πρώτα σημάδια από το Mandarin στη Μεσσηνία, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην “Καθημερινή”, είναι λίαν ενθαρρυντικά: υψηλές πληρότητες, ακόμα κι από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, και εντονότατο ενδιαφέρον για κρατήσεις τόσο κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου όσο και από νωρίς για το 2024.

Με λειτουργία από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο, όπως και οι υπόλοιπες ξενοδοχειακές μονάδες του ευρύτερου συγκροτήματος της Costa Navarino, υπόσχεται να βοηθήσει στη χρονική διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στην περαιτέρω ανάδειξη της Μεσσηνίας ως προορισμού διεθνούς βεληνεκούς.

Το Mandarin Oriental Costa Navarino έχει κατασκευαστεί με έμφαση στην αειφορία. Χτισμένο σε μια καταπράσινη έκταση στην πλαγιά του Navarino Bay, στη νοτιοδυτική ακτή της Πελοποννήσου, από την ομάδα των αρχιτεκτόνων Tombazis και Associates Architects και K-Studio, διαθέτει 99 σουίτες και υπόσκαφες βίλες, όλες με θέα και μεγάλους χώρους, βεράντα ή μπαλκόνι, ενώ οι βίλες έχουν ιδιωτικές πισίνες.

Φιλοξενεί πέντε εστιατόρια και μπαρ, beach club και εγκαταστάσεις Spa και Fitness με μεγάλη πισίνα, που ξεκινάει από εσωτερική και καταλήγει σε εξωτερική. Αρχιτεκτονικά αντλεί στοιχεία από την τοπική παράδοση, τα μαντριά και τις ξερολιθιές, και με το μεγαλύτερο μέρος του υπόσκαφο ή με φυτεμένες τις οροφές είναι έτσι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο, ώστε από ψηλά να ελαχιστοποιεί το αποτύπωμά του.

Επιπλέον, το resort περιβάλλεται από γήπεδο γκολφ 18 οπών και προσφέρει ευρύ φάσμα αθλητικών, υπαίθριων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

«Ο Όμιλος Mandarin Oriental είναι αναγνωρισμένος για την παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών φιλοξενίας και μοναδικών εμπειριών σε μερικές από τις πιο ξεχωριστές τοποθεσίες ανά τον κόσμο», σημείωνε νωρίτερα φέτος, πριν από την ανακοίνωση για την ανάπτυξη και δεύτερου Mandarin στο Ελληνικό, ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ.

«Είμαστε περήφανοι που η Mandarin Oriental θα φέρει την τεχνογνωσία της στον κλάδο της φιλοξενίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια εξέλιξη που σηματοδοτεί την περαιτέρω ανάπτυξη της Costa Navarino και συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου της καθιέρωσής της ανάμεσα στους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς που κάποιος θέλει να επισκεφθεί αλλά και να ζήσει εκεί», εξηγούσε.

Λίγους μήνες μετά, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Mandarin Oriental Hotel Group, Τζέιμς Ράιλεϊ, εξηγούσε γιατί η Ελλάδα μπορεί να γίνει προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας για τον τουρισμό υψηλότερων εισοδηματικά ταξιδιωτών. Γι’ αυτό, άλλωστε, η Mandarin Oriental αποφάσισε την περαιτέρω επέκτασή της στη ραγδαία αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά πολυτελούς τουρισμού.

Το νέο συγκρότημα στο Ελληνικό σχεδιάζεται να είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά στην Ευρώπη και θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια έκταση 80 στρεμμάτων με 123 δωμάτια, ενώ παράλληλα στην περίμετρό του θα αναπτυχθεί και οικιστικό συγκρότημα 17 πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων. Το άνοιγμά του αναμένεται από το 2025 και μετά.