Ο Δήμος αρωγός και όχι τροχοπέδη στο ανασκαφικό έργο στην Υπαπαντή

Ο Δήμος αρωγός και όχι τροχοπέδη  στο ανασκαφικό έργο στην Υπαπαντή

Σύμφωνα με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο

Αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελίας Μηλίτση, για γραφειοκρατικά προβλήματα στο ανασκαφικό έργο ανάδειξης των αρχαίων της Υπαπαντής, έγινε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από το δημοτικό σύμβουλο Στάθη Σταματόπουλο.

Στην ερώτησή του προς τη Δημοτική Αρχή αναρωτήθηκε αν στα προβλήματα αυτά υπάρχει εμπλοκή και του Δήμου Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έχει εγκρίνει την παράταση της προγραμματικής σύμβασης (υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμου) για την ανασκαφή των αρχαίων στην πλατεία Υπαπαντής έως το 2025, ενώ έχουν  εγκριθεί και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη και την αμφίδρομη κυκλοφορία στη Μητροπολίτου Μελετίου και τη Φάριος, για να συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι το έργο έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά. Σε κάθε περίπτωση, η παράταση έχει δοθεί, ενώ και η διάθεση της απαραίτητης πίστωσης για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου έχει αποφασιστεί. Ευελπιστεί, δε, ότι σύντομα θα υπάρξει συνέχιση των ανασκαφών, ώστε να αναδειχθεί ό,τι σημαντικό υπάρχει στην περιοχή.

Α.Π.